Šport > Košarka
14 ogledov

Phoenixu se kolca po raketi Dragiću

houston rockets dallas goran dragić EPA
Goran Dragić se bo ponoči pomeril z nekdanjimi soigralci pri Phoenixu. Soncem je že žal, da so slovenskega organizatorja igre lani zamenjali v Houston.

Goran Dragić je zadnjih 18 tekem začel v prvi peterici Raket iz Houstona, v tem času pa je v povprečju zbral 18,6 točke in 8,6 podaje na tekmo. V minulem tednu si je prislužil tudi naziv najkoristnejšega igralca zahodne konference.

"V zadnjem mesecu si je priigral kar lepo vsoto denarja," je za Fox Sports Arizona njegove predstave pokomentiral vidnejši uslužbenec pri eni izmed NBA-ekip in s tem namignil na novo pogodbo, ki jo bo po tej sezoni moral skleniti slovenski reprezentant. Dragić bo namreč postal tako imenovani free agent, saj mu poteče pogodba s Houstonom. Omenjeni zaposleni je še dejal: "Izbral si je res odličen čas za takšne predstave. Njegova statistika govori zase. Toda pri teh rečeh je treba biti previden. Ker je poškodovan Kevin Martin, Rakete v napadu nimajo izrazitega strelca. Tudi z njim morda ne bi bilo takšno stanje, kot je v nekaterih drugih klubih. Dragić ima v Houstonu kar precej svobode, to pa se pozna na statistiki. Vsekakor je dober igralec. Ne bi govoril o ceni, a vprašanje je, ali si bo res prislužil številke, ki jih bo zdaj verjetno dobil. Zaradi takšnih reči jaz in meni podobni ne spimo ravno dobro."

Pri Phoenixu sicer obžalujejo menjavo, po kateri je Dragić končal v Houstonu. Njegova menjava Aaron Brooks namreč trenutno igra na Kitajskem, klub pa počasi zapušča tudi legendarni Steve Nash. Veteranu namreč prav tako poteče pogodba, zanj pa se zanimajo tudi pri ekipah Miami Heat, Portland Trail Blazers in New York Knicks. Za te ekipe je verjetno zanimiv tudi Dragić, ki bi se tako z nekdanjim mentorjem lahko pomeril pri iskanju novega delodajalca.

Od zgoraj omenjenih ekip je sicer ponoči nastopila le Vročica iz Miamija, ki pa je v derbiju po podaljšku klonila proti Bikom iz Chicaga (86:96). Bulls so zmagali kljub dejstvu, da je njihova prva violina Derrick Rose ob metu iz igre 1/13 zbral le dve točki, velika Miamijeva trojica LeBron James, Dwyane Wade in Chris Bosh pa je dosegla 71 točk. James je bil prvi strelec dvoboja s 30. točkami.

Ostali rezultati:

Charlotte : Detroit                85:109
Minnesota : LA Clippers       82:95
San Antonio : Memphis       107:97
Golden State : Dallas        103:112

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.