Šport > Košarka
38568 ogledov

Po slovenski vladi udaril tudi hrvaški košarkarski zvezdnik, številni so ga podprli

Rok Stipčević Profimedia
Športniki, ki si kruh služijo v Sloveniji, so besni zaradi najnovejših proti-koronskih pravil in predpisov.

Nezadovoljstvo med slovenskimi in tujimi športniki, ki trenutno delujejo znotraj Slovenije, je doseglo vrhunec po najnovejši odločitvi vlade, ki je ustavila vsa državna prvenstva in regijska prvenstva.

Simona Kustec Lipicer Komedija zmešnjav Šport Vlada z novo odločbo znova zarila nož v hrbet slovenskemu športu

Nova korona-pravila, ki bodo veljala od 1. do 12. aprila bodo namreč popolnoma zaustavila ves slovenski klubski šport, s čimer se bodo v velikih težavah znašle številne panožne športne zveze, ki preprosto ne bodo imele dovolj časa, da se pravočasno odigra vse zaostale tekme, kar bi lahko pomenilo zelo velike težave z mednarodnimi športnimi zvezami.

V težavah pa se niso znašla zgolj slovenska državna tekmovanja, temveč tudi mednarodne regijske lige, kot je recimo liga ABA, saj bi v času prepovedi morali odpovedati še kar štiri nove tekme, kljub že tako neverjetno zgoščnenemu urniku tekmovanja.

Najnovejša komedija zmešnjav slovenske vlade je tako prisilila v reakcijo hrvaškega košarkarskega zvezdnika Roka Stipčevića, ki v letošnji sezoni nastopa za novomeško Krko.

Redni hrvaški reprezentant je namreč v zapisu na svojem Twitter profilu močno udaril po najnovejši odločitvi slovenske vlade: "Slovenija, prosim, dovolj je tega! Pustite profesionalnim športnikom, da preprosto opravljajo svoje delo. Seveda po vseh pravilih in prepovedih, ki delujejo po celem svetu."

Svojega najboljšega klubskega strelca letošnje lige ABA so podprli tudi pri samem novomeškem klubu, saj je KK Krka objavila poziv, da si njihovi košarkarji želijo zgolj igrati.

Klube in košarkarje je seveda lahko razumeti, saj podobne tragikomične odločitve vlade zgolj škodijo ugledu in rezultatom našega športa, medtem ko nekako ni za pričakovati, da bodo dvorane brez gledalcev kar naenkrat v prihodnjih dvanajstih dneh postale leglo okužb.

maska nogometna žoga Pandemija Šport Največje zveze na vlado naslovile protestno pismo

Na koncu je bila prisiljena odreagirati tudi Košarkarska zveza Slovenije, ki je skupaj z nogometaši, rokometaši, odbojkarji in hokejisti na Vlado Slovenije naslovila odprto pismo, v katerem jo poziva, naj vse nove nesmiselne prepovedi ukine.

Kakšen bo odgovor predsednika vlade ter ministrice za šport, če seveda sploh bo kakšen, zaenkrat še ni znano...

Le upamo pa lahko, da se bodo vsi ti politiki spomnili na svoj mačehovski odnos do športa, ko se bodo naslednjič želeli hvaliti in fotografirati ob uspehih slovenskih športnikov.

Komentarjev 17
  • rd2dmk2 20:52 30.marec 2021.

    torej industrija 12 dni dela. delavci so drug med drugim, se vozijo na delo z javnim prevoznim sredstvom, gredo po šihtu v štacuno po kruh , pir , mlek in še kaj, trgovci se družijo s strankami, tankamo bencin in ...prikaži več policaji nam ponujajo frulice, zakaj za boga milega, pa eni fuzbalisti, ki se podijo sem in tja po travniku neb tega smel počet. istočasno, pa bo vsa ljubljana lahko letala od doma do cerkve na žegn, če pa že to ne pa ajd gremo trimčkat pa mal u grmole (sexat).

  • mamax 18:57 30.marec 2021.

    Kdo pa sploh še spoštuje tega komunajzarskega psihopata, razen tistih nekaj njegovih brezmožganskih in polpismenih mesečnikov

  • romy 16:50 30.marec 2021.

    "Zvezdnik"molči in potrpi kot mi vsi,mamin sinko!!