Šport > Košarka
7 ogledov

Poljaki se nas bojijo

Goran Jagodnik še ni odpisal sodelovanja v kvalifikacijah za olimpijske igre. Žurnal24 main
Slovenska reprezentanca se bo v ponedeljek ob 18.15 pomerila z gostiteljico prvenstva. Po odlični predstavi proti Litvi so Slovenci optimistično razpoloženi tudi pred naslednjim dvobojem.
 
 

Najšibkejši so na mestu organizatorja igre, ostale položaje imajo kar dobro pokrite. Poznam tudi njihov karakter in sem optimist. Resnično se jih ne bojim.

Goran Jagodnik

 
Poljake sicer v slovenski izbrani vrsti najbolje pozna Goran Jagodnik, ki je v svoji karieri igral tudi za Prokom (2002–2006) in Anwil Włocławek (2007). Najstarejši član slovenske reprezentance pred tekmo, ki lahko četo Jureta Zdovca že popelje v četrtfinale, o tekmecu meni:

"Poznam poljske igralce, tudi njihov selektor Muli Katzurin je bil moj trener pri češki ekipi Nymburk. Kakovost je vsekakor na naši strani, je pa res, da igramo pred njihovimi gledalci in dvorana bo zagotovo polna. Najšibkejši so na mestu organizatorja igre, ostale položaje imajo kar dobro pokrite. Poznam tudi njihov karakter in sem optimist. Resnično se jih ne bojim."

Po Jagodnikovih besedah se Poljaki vselej zlomijo ob stalnem pritisku in agresivni obrambi. Manjkalo naj bi jim nekaj balkanske miselnosti, ko igralec v najtežjih trenutkih pokaže največ: "Potrpežljivo je treba čakati na njihove krizne minute. Takrat je treba izkoristiti njihov karakter in narediti odločilno razliko."

 
 

Bojijo se nas, vendar v primeru zmage proti nam vidijo lepo priložnost za napredovanje v četrtfinale.

Goran Jagodnik

 
Jagodnik je kot najboljše posameznike v poljski izbrani vrsti izpostavil Marcina Gortata, Davida Logana, Macieja Lampeja in Michala Ignerskega: "Gortat in Logan sta nosilca njihove igre in na tem prvenstvu igrata konstantno dobro. Na položaju krila bo nevaren Ignerski, Lampe pa je zadnjo tekmo proti Srbiji odigral slabo, a vseeno spada med najboljše poljske košarkarje. To so štirje igralci, ki nosijo igro Poljske. Kot sem že omenil, imajo težave z organizatorjem igre. Menim, da so naši playmakerji daleč boljši od Lucasza Koszareka in Krzysztofa Szubargaja. Pod košem so ti videti zelo močni, vendar so bili takšni videti tudi Litovci. Vendar to ni pomembno, važno je srce in menim, da imamo na tem področju veliko prednost pred Poljaki."

In kakšno je mnenje Poljakov o slovenski izbrani vrsti? "Pogovarjal sem se s pomočnikom trenerja Katzurina, Izraelcem Ronenom Ginzburgom. Govorijo, da igramo zelo dobro, da nam žoga dobro potuje od igralca do igralca. Bojijo se nas, vendar v primeru zmage proti nam vidijo lepo priložnost za napredovanje v četrtfinale," je dejal Jagoda. Primorec je zadovoljen s tem, kako Zdovc vodi ekipo. Po njegovem mnenju je selektor dobro porazdelil minutažo. "Morda nekaj več igrata Jaka Lakovič in Erazem Lorbek in upam, da bosta zdržala ta tempo. Ostali moramo svoje minute izkoristiti maksimalno in pristaviti nekaj k uspehu Slovenije na tem evropskem prvenstvu."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.