Šport > Košarka
23 ogledov

Poraz LeBrona razveselil Cleveland

LeBron James, Miami Heat Reuters
Košarkarjem Dallasa so za prvi naslov v ligi NBA med prvimi čestitali pri Clevelandu, za katere je še pred eno sezono igral LeBron James, ki je z Miamijem klonil v finalu.

Dallas Mavericks so v finalu Lige NBA s 4:2 v zmagah premagali Miami Heat in se prvič v zgodovini kluba okitili s šampionskim prstanom.

Na šesti tekmi finala so v gosteh premagali premagali favorizirano Vročico z LeBronom Jamesom na čelu. Samo 15 minut po osvojitvi naslova je med prvimi vodstvu Dallasa čestital lastnik Cleveland Cavaliers Dan Gilbert. Gilbert je na spletnem socialnem omrežju Twitter zapisal: "Čestitke Marku Cubanu (lastniku Dallasa, op.a.) in celotni ekipi. Mavsi se niso nikoli predali, nagrada pa je prstan. Star pregovor pravi, da ne obstajajo nikakršne prepreke."

Veselijo se tudi nekdanji soigralci
Ni težko uganiti, koga je Gilbert želel spomniti na pregovor. Seveda LeBrona Jamesa, člana zvezdniške trojice pri Miamiju, ki je tudi v svojem drugem NBA finalu ostal brez šampionskega prstana. Prvič je v finalu igral s Clevelandom leta 2007, ki je takrat moral priznati premoč San Antonio Spurs s 4:0. Gilber je še lani, ko je James oznanil, da zapušča Cavaliers, dejal, da mu bo slaba karma preprečila osvojitev naslova in da pa ga bo prej osvojil Cleveland.

Gilbert pa ni bil edini, ki je bil vesel poraza samooklicanega kralja in Miamija. LeBronov nekdanji soigralec pri Clevelandu, ki sedaj nosi dres Los Angeles Clippers Mo Willims, je po šesti tekmi finala dejal: "Dallas mi je zacelil srce."

Od "junaka" do "bedaka"
Veselili so se tudi navijači Clevelanda, ki so 8. julija 2010, ko je James objavil, da zapušča Cleveland in se seli na Florido, zažigali drese. "Vsi, ki so veseli mojega neuspeha, se bodo morali jutri zbuditi in nadaljevati z življenjem. Še vedno bodo imeli enake osebne težave, kot so jih imeli pred šesto tekmo. Sam bom živel naprej tako, kot si sam želim in bom počel stvari, ki jih želim početi. In pri tem bom srečen,“ vsem "sovražnikom" sporoča James, ki je še leto dni nazaj poleg Kobeja Bryanta veljal za najbolj priljubljenega košarkarja, ki je prodal največ dresov in podelil največ avtogramov.

V samo enem letu je zapravil spoštovanje številnih ljubiteljev košarke. "Ne obremenjujem se s tem, kaj ljudje govorijo o meni, ali kaj sem naredil v karieri,“ dodaja James, ki je po četrtem finalnem porazu proti Nowitzkemu in druščini z jasno grimaso na obrazu vsem dal vedeti, da mu je poraz prišel do živega.

V finalu povsem zatajil
Če se na eni strani poraza veselijo navijači Clevelanda, pa ostaja odprto vprašanje, kako bodo poraz sprejeli navijači Miamija. Slednji so od dvakratnega najbolj koristnega igralca lige pričakovali več kot zgolj povprečnih 17,8 točke na tekmo, kar je devet točk manj, kot jih je dosegal v rednem delu sezone. Za Jamesa je bil koš v zadnjih četrtininah, ko so bile točke najbolj potrebne, zaklet, žogo pa je soigralcem podajal, kot da bi imel v rokah vroč kromir in ne žogo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.