Šport > Košarka
133 ogledov

Poraz Olimpije v derbiju

Gašper Okorn Petrol Olimpija/Aleš Fevžer
Košarkarji Rogaške so v tekmi 8. kroga lige Nove KBM v gosteh premagali Petrol Olimpijo s 73:70 (17:27, 40:45, 54:59)

Potem ko so Ljubljančani v prejšnjem krogu visoko zmagali (proti Šentjurju so dosegli stotico za 100:63), so danes po reprezentančni prekinitvi dobili tekmeca z vrha lestvice. V ponovitvi lanskega finala sta se v Tivoliju srečali drugo- in tretjeuvrščeni, dvoboj pa je bil precej bolj izenačen. Na koncu so se tesne zmage razveselili gostje, ki so tako začasno skočili na vrh lestvice, Ljubljančani so po tretjem porazu zdaj na tretjem mestu.

Po začetnih nihanjih, ko so domači prepričljivo dobili prvi del, gostje pa drugega, se je prava borba začela v tretji četrtini. Takrat sta ekipi prišli povsem skupaj (53:54), po treh četrtinah pa so domači vendarle še vodili za pet. A nazadnje se zeleno-belim ni izšlo, pa čeprav so imeli še sedem minut pred koncem osem točk prednosti. Toda Rogaška je tudi ta zaostanek izničila, tudi po zaslugi tokrat zelo slabega meta za tri pri domačih (na koncu le 3-24).

V odločilnih minutah in sekundah je goste Mitja Nikolič pol minute pred koncem s prostima metoma popeljal do minimalnega vodstva. Gregor Hrovat je nato zgrešil trojko, bolj uspešni so bili košarkarji Rogaške in s prostima metoma Marka Pajiča vodili za tri. Pri prostih metih so bili nato natančni tudi domači, Jordan Morgan je 12 sekund pred koncem približal domače na -1. Pri Rogaški je imel mirno roko Dragiša Drobnjak, zadnji napad pa so nato Ljubljančani ob lovu treh točk zaostanka končali s še enim poskusom za tri. A je Hrovat tri sekunde pred iztekom časa še enkrat zgrešil, Drobnjak je dobil žogo in domačim je zmanjkalo časa za še en poskus reševanja.

Dragan Đuranović je s 16 točkami strelsko vodil goste, tri manj je dosegel Pajič. Pri poražencih pa je bil najučinkovitejši Morgan s 17 točkami, eno manj je dosegel Hrovat.

"Čestitke Rogaški za popolnoma zasluženo zmago. Da se je tako končalo, smo si krivi povsem sami, saj smo celotni drugi polčas, z izjemo treh minut, odigrali popolnoma pasivno," je bil kratek Gašper Okorn, trener Petrola Olimpije. "Čestitke mojim košarkarjem, ki so zgolj 24 ur po prihodu iz Črne gore zbrali dovolj moči, da odigrajo solidno srečanje in premagajo ekipo Olimpije. Ljubljančani so bili zaradi odsotnosti Oliverja močno oslabljeni, hkrati pa so imeli slabo dnevno formo. Vseeno smo zelo veseli, da se iz Tivolija vračamo z dvema točkama," pa je tekmo ocenil strateg Rogaške Damjan Novaković.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.