Šport > Košarka
124 ogledov

Poraz pred nastopom na EP

Shante Evans twitter KZS
Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je doživela svoj drugi poraz v pripravah na svoj krstni nastop na evropskem prvenstvu, ki bo med 16. in 25. junijem potekalo na Češkem.

V Podgorici so morale izbranke Damirja Grgića še drugič priznati premoč Črnogorkam, ki so zmagale s 70:62. Najboljša strelka tekme je bila Iva Perovanović, ki je dosegla 25 točk, pri Slovenkah pa sta se najbolj izkazali Nika Barič, ki je tekmo zaključila s 17 točkami, ter Teja Oblak z 12 točkami.

Slovenske košarkarice tekme niso najbolje odprle in po nekaj minutah zaostajale z 0:9. Prvi točki na srečanju je za dekleta v zelenih dresih dosegla Oblakova, njen brat Jan bo čez dva dni slovenske barve branil na nogometni tekmi prot Malti. Črnogorke so prevladovale tudi v nadaljevanju in vodile s 16:4, Slovenke pa so do konca prve četrtine razliko znižale na šest točk.

Slovenija je v petnajsti minuti po košu Maje Erkić prvič povedla, vendar vodstvo ni trajalo dolgo. Ekipi sta na najdaljši odmor odšli z rezultatom 40:38. Prvi točki v drugem polčasu je po dveh minutah in pol igre dosegla Baričeva in izid izenačila. Slovenke so bile ves čas za petami črnogorski zasedbi, vendar jim ni uspelo preiti v vodstvo. Podobna slika je bila tudi v zadnji četrtini; domače košarkarice so vodile, Slovenkam pa nikakor ni uspelo preobrniti poteka srečanja. Končni rezultat je s trojko postavila Nika Barič.

Slovenke, ki se bodo na EP v skupini C pomerili s Francijo, Grčijo in Srbijo, so v pripravljalnem obdobju dosegle šest zmag, dvakrat so premagale Madžarsko in Turčijo, po enkrat pa Hrvaško in Poljsko, ter dva poraza proti črnogorski izbrani vrsti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.