Šport > Košarka
55 ogledov

Posebna tekma za proslavo 70 let

Union Olimpija Anže Petkovšek
Legende kluba na tekmi med Unionom Olimpijo in Crvemo zvezdo.

Union Olimpijo v 19. krogu lige ABA v Stožicah čaka tekma s Crveno zvezdo. Srečanje se bo pričelo ob 17. uri. Ljubljančani se bodo poskušali zoperstaviti srbskemu evroligašu, ki mu je uspel preboj v TOP16 Evrolige in je trenutno na 3. mestu v jadranskem tekmovanju.

"V Ljubljano prihaja Crvena zvezda, ki je zagotovo med glavnimi favoriti za osvojitev lige ABA. Naredili bomo vse, da jih presenetimo. Igrati moramo podobno kot na prvi tekmi v Beogradu, obramba in kontrola skoka morata biti na visokem nivoju. V napadu se moramo predvsem sprostiti in odigrati ekipno, tako kot znamo," je pred dvobojem dejal košarkar Olimpije Miha Lapornik.

"V primerjavi s prvo tekmo v Beogradu, je Crvena zvezda spremenila zasedbo, saj so zamenjali skoraj vse tuje igralce. Imajo odlično ekipo, ki nastopa tudi v Evroligi in njihov preboj v TOP16 pove vse o njihovi kvaliteti. Veselimo se tekme, saj je pred nami nova priložnost za dokazovanje proti vrhunski zasedbi. Naredili bomo vse v naši moči, da se jim čim bolje upremo. Igrajo zelo agresivno obrambo, vedno na meji prekrška in predvsem na to se moramo dobro odzvati. V napadu moramo igrati z veliko kontrole, v obrambi pa moramo odigrati na visokem nivoju. Velika nevarnost nam predstavlja tudi njihova centrska linija, saj zelo veliko igrajo po globini. Čaka nas zelo težka naloga, ki pa se je veselimo," pa je povedal trener zmajev Gašper Potočnik.

Na tekmi se bodo sicer obeležili tudi 70 let Olimpije. "Praznovanje bo poklon vsem kakovostnim igralcem, trenerjem ter osebnostim, ki so vtisnile svoj pečat klubu ter slovenski košarki," so zapisali pri klubu.

Na tekmi bodo tako košarkarske legende različnih generacij kluba, sedanja ekipa Uniona Olimpije pa bo tekmo odigrala v prav posebnih "retro" košarkarskih dresih, izdelanih za to priložnost. "Ob parketu bo več kot 70 nastopajočih, obeta se nam razstava zgodovine KK Olimpija, prisotnih bo 70 košarkarskih legend, za prvih 70 obiskovalcev smo pripravili tortice Sladkarnice in marmeladnice Lotos, vsi obiskovalci pa so boste lahko kupili spominske majice in retro drese, ki bodo v prodaji," so še sporočili iz kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.