Šport > Košarka
117 ogledov

Zvezda slavila v Celju

Tajfun Simon Maljevac
Košarkarji Tajfuna so v 17. krogu lige Aba izgubili s Crveno zvezdo s 63:73 (21:20, 35:39, 49:57).

Košarkarji Tajfuna so doživeli tretji zaporedni poraz v ligi Aba, skupno desetega v sedemnajstih nastopih. Po nesrečno izgubljeni tekmi sredi tedna v Novem mestu, ki se je končala po dveh podaljških, so morali premoč priznati Crveni zvezdi, ki je v Celju slavila s 73:63.

Slovenski prvak se je v dvorani Golovec veliko bolje upiral aktualnemu prvaku lige Aba kot na prvi tekmi v Beogradu, ki jo je Crvena zvezda dobila s skoraj 50 točkami prednosti. Varovanci Dejana Mihevca, med katerimi zaradi poškodbe ni bilo prvega strelca Sandija Čebularja, so bili v igri za presenečenje še na začetku zadnje četrtine pri rezultatu 52:58. A nato so gostje dosegli nekaj lahkih košev, se oddaljili na 71:55 in zanesljivo prišli do svoje trinajste zmage.

Šentjurčani imajo v naslednjem krogu (2. januarja) še eno sila zahtevno nalogo, gostovanje pri vodilni Budućnosti, ki v ligi Aba poraza ne pozna že sedem tekem oziroma od začetka novembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.