Šport > Košarka
67 ogledov

Poslovil se je eden največjih

Tim Duncan Miami Heat San Antonio Spurs NBA finale Reuters
Eden največjih zvezdnikov lige NBA v zadnjih dveh desetletjih je sklenil svojo igralsko kariero.

Ameriški košarkarski zvezdnik Tim Duncan, ki je kar 19 sezon igral za San Antonio Spurs, s katerim je petkrat slavil v severnoameriški ligi NBA, se je odločil, da bo končal svojo igralsko pot. Duncan, ki je star 40 let, je bil dvakrat izbran za najbolj koristnega igralca lige, trikrat pa tudi za najbolj koristnega igralca finala končnice lige NBA.

Do svojega zadnjega naslova prvaka lige NBA je Duncan prišel leta 2014, ko je San Antonio v finalu končnice s 4-1 v zmagah premagal Miami Heat. V zadnji sezoni v najmočnejši košarkarski ligi na svetu so Spurs v polfinalu zahodne konference morali priznati premoč ekipi Oklahoma City Thunder.

"Za mano je 19 nepozabnih sezon, pet prstanov, igranje z najboljšimi igralci na svetu. Hvala vsem, ki so mi stali ob strani," je na družabnem omrežju twitter zapisal Duncan, ki je kar štirinajst sezon delil slačilnico z Argentincem Manujem Ginobilijem in Francozom Tonyjem Parkerjem. "Kakšna čast je bilo štirinajst let igrati z njim," pa je ob Duncanovem slovesu "čivknil" Ginobili.

 

V svoji bogati in uspešni karieri Duncan, ki ga je leta 1997 kot prvi izbor drafta izbral San Antonio Spurs, z reprezentanco ZDA nikoli ni bil olimpijski prvak. Z ameriško izbrano vrsto je bil na olimpijskih igrah v Atenah leta 2004 šele tretji, sicer pa ima ob številnih priznanjih v svoji lasti še številne druge rekorde. Duncan je ob Karemu Abdulu Jabarju edini košarkar v ligi NBA, ki je v svoji karieri presegel 26 tisoč doseženih točk, 15 tisoč skokov in tri tisoč blokad. Svojo kariero je končal s povprečjem 19 točk, 10,8 skokov, tremi podajami in 2,2 blokado na tekmo.

Po koncu minule sezone je v košarkarski pokoj odšel tudi Kobe Bryant, tako da bo od igralcev, ki so v ligi NBA igrali že v sezoni 1997/98. ostal le še Kevin Garnett, ki je z ekipo Minnesota Timberwolves pogodbo podaljšal še za eno leto.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.