Šport > Košarka
11023 ogledov

Posnetek, ki lahko navijače Dallasa pošteno skrbi

Dereck Lively
1/3
Profimedia
Navijačem Dallasa je zastal dih, ko je sredi druge četrtine tekme med Dallasom in Minnesoto obležal novinec Dereck Lively.

Dereck Lively se je v serijah z Oklahomo in predvsem Minnesoto izkazal za enega ključnih košarkarjev Dallasa. Nasprotnikom veliko preglavic povzroča v obrambi, levji delež pa doda v napadu, kjer odlično sodeluje s slovenskim virtuozom Luko Dončićem

Navijače Dallasa je na tretji tekmi serije z Minnesoto, ki so jo Mavsi dobili s 116:107 in povedli s 3:0, pošteno zaskrbelo, ko je Lively dobil močan udarec v vrat oz. glavo. S kolenom ga je "nasadil" gostujoči košarkar Karl-Anthony Towns. Vse skupaj je izgledalo zelo neprijetno, center Dallasa je potreboval kar nekaj časa, da se je pobral, skupaj s pomočjo soigralca Markieffa Morrisa pa je odšepal z igrišča. Nato se na parket ni več vrnil. 

"Ubogi fant," je dejal TNT-jev komentator prenosa, ko si je ogledoval posnetek neprijetnega trka. Ta sicer ni bil nameren, pač pa se je zgodil v žaru borbe.

Kako huda je poškodba nepogrešljivega novinca v vrstah Dallasa še ni znano – opredelili so jo kot nihajna poškodba vratne hrbtenice –, jasno pa je, da Dallas brez njega v nadaljevanju serije in morebitne uvrstitve v veliki finale lige NBA, čaka težko delo, saj je poškodovan še en center, in sicer Maxi Kleber.

Ko je Lively namreč zapustil parket, so Volkovi kmalu ujeli domačine, a se je na srečo v zadnjih treh minutah izkazala njegova zamenjava Daniel Gafford

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • linlina 13:35 27.maj 2024.

    enderček, zdaj si pa dokazal, da si ti obseden z Dončičem, povsod ga vidiš. Ta članek ne govori o Dončiču, ampak o poškodovanem igralcu. 

  • Ender3 11:25 27.maj 2024.

    Ta avtor je mojster pretiravanja in obseden z Dončićem.

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:13 27.maj 2024.

    Mene skrbijo ti vaši panični naslovi