Šport > Košarka
13 ogledov

Predsednik priznal - Fenerbahče redno podkupoval sodnike

aziz yildirim fenerbahče Reuters
Predsednik turškega športnega velikana Fenerbahčeja je v televizijski oddaji priznal, da so pri njegovem klubu pred tekmami Evrolige redno "obdarovali" sodnike.

"Vsakega sodnika, ki pride na evroligaško tekmo v Istanbul, najprej odpeljemo na Veliki bazar (najbolj znano nakupovalno področje turške prestolnice, op. p.). Tam kupujejo obleke in ostale artikle, mi pa potem plačamo vse račune. Gre za svojevrstno tradicijo, ki so se je v preteklosti posluževali tudi največji evropski klubi. Izzivam ostale turške klube, naj zatrdijo, da oni tega ne počnejo. Zelo lahko bom dokazal nasprotno," je v televizijski oddaji postaje NTVSport dejal Aziz Yildirim, ki je v omenjenem pogovoru govoril večinoma o nogometu.

Yildirim je bil namreč obsojen na šest let in tri mesece zapora zaradi nameščanja nogometnih tekem, kar je njegov Fenerbahče lani stalo tudi nastopanja v Evropi. Sedaj se čaka na pravnomočnost sodbe, ki bo "turškega Florentina Pereza" poslala nazaj za zapahe.

"Poudarjam, da vse skupaj dojemam bolj kot običaj, ki se je izrodil. Pravzaprav vse skupaj organizira Turška košarkarska zveza. Sodniki pridejo, odidejo z darili, mi pa občasno tudi izgubimo kakšno domačo evropsko tekmo," je v ciničnem tonu zaključil Yildirim.

Komentarjev 1
  • marjan 19:43 14.september 2012.

    Ravno toliko kot predsednik, so krivi tudi sodniki.