Šport > Košarka
29 ogledov

Preldžić lahko zaigra za drugo državo

Emir Preldžić je bil s Fenerbahčejem uspešen proti Albi.
1/5
EPA
Mednarodna košarkarska zveza Fiba je na Košarkarsko zvezo Slovenije naslovila pismo, v katerem navaja, da lahko nekdanji slovenski reprezentant Emir Preldžić zaigra za drugo reprezentanco, in to že na letošnjem EP v Litvi.

Krilni košarkar Emir Preldžić, ki je v Sloveniji branil barve kranjskega Triglava in Geoplina Slovana, od koder je prestopil k Fenerbahčeju Ülkerju, je že večkrat javno sporočil željo, da želi obleči dres druge reprezentance od slovenske. Sprva se je v javnosti omenjalo Bosno in Hercegovino, v zadnjem času pa Turčijo. Na KZS so po temeljitem premisleku, po jasno izraženem stališču igralca, da ne želi nikoli več igrati za Slovenijo, in po dovoljenju Fibe za menjavo košarkarskega državljanstva prižgali zeleno luč za Preldžićevo menjavo reprezentančnega dresa.

"Po mnogih pogovorih med KZS in Preldžićem v zadnjih treh letih je postalo jasno, da ni bil iskren pri obljubah, da si želi igrati za Slovenijo. S težkim srcem smo se nazadnje odločili, da ga pri njegovi reprezentančni poti ne bomo ovirali, saj bi z nasprotovanjem precej bolj kot njemu škodovali slovenski košarki. Obenem smo se za ta korak odločili, ker nam, kljub vsem njegovim izjavam, ni vseeno za njegovo prihodnost in košarkarski razvoj, katerega velik del je nosila tudi Slovenija," je dejal Matej Avanzo, direktor slovenskih članskih reprezentanc.

Komentarjev 1
  • MK 10:30 29.junij 2011.

    Ne bi ga smeli pustit! Zdej se nam bodo še krave smejale.Upam, da so vsaj kaj denarja dobili za kakšen otroški košarkarski kamp.Pa seveda pasoš odvzet oz. naj ga takoj vrne pa da ga vidim junaka po ...prikaži več svetu hodit z bosanskim prelepljenim z vizami.