Šport > Košarka
31540 ogledov

Premlatil hčerko in ženo, zdaj v hišnem zaporu

Milan Gurović Profimedia
"Jaz sem žrtev! Jaz!" pravi nekdanji košarkarski as.

Štiriinštiridesetletni Milan Gurović je priznal obtožbo, ki ga je bremenila za družinsko nasilje in se s tožiljstvom dogovoril za kazen. Prestati bo moral deset mesecev hišnega zapora.

Nekdanji srbski reprezentant, ki zdaj opravlja trenerski posel, je fizično napadel soprogo Tanjo, poročena sta že dve desetletji, in šestnajstletno hčerko Milico. 

"Prišel sem domov iz Novega Sada, žena pa me je že na vratih začela žaliti: 'Kje si bil, pi... ti materina, kaj si počel?' Bil sem v šoku. Na obisku sem bil pri mami v Novem Sadu, to lahko potrdi tudi ona. Pljunila me je. Odrinil sem jo in to je vse! Nič več. Hčerke se nisem dotaknil. Prišla je zraven, ko je zaslišala razpravo in se vanjo vključila. Dejal sem ji, da se ne vmešava," je svoje videnje dogodkov sicer predstavil Gurović.

"V vsej tej norosti je moja žena poklical prvo pomoč, a si je premislila še preden so prišli. Takrat jim je dejala, da jih ne potrebuje in da je vse OK. Ampak jaz sem žrtev! Jaz! Želim se ločiti, ona pa si izmišljuje načine, da do tega ne pride. Zato je tudi storila to, uporablja vse trike," je še dejal nekdanji košarkar.

Soprogin otečeni obraz je pojasnil z botoksom, ki naj bi si ga ta vbrizgala nekaj dni prej. "Udarjal me je z rokami po glavi, padla sem na tla. Hčerki, ki se je vmešala, je razbil nos," pa je policiji po poročanju Blica dejala Tanja Gurović.

Po dvodnevnem priporu se je bivši as znašel na prostosti, a bo na nogi moral nositi elektronsko napravo, ki bo označevala njegovo lokacijo. Svojega prebivališča ne sme zapustiti.

Gurović je v svoji karieri igral za Partizan in Crveno zvezdo, v tujini pa za Peristeri, Barcelono, Aek, Trieste, Unicajo, Joventut, Prokom in Galatasaray, leta 2007 pa je bil kapetan Srbije na EuroBasketu. Šest let prej je osvojil evropsko zlato, leta 2002 pa tudi svetovno. V času igranja v ligi ABA je imel prepoved vstopa na Hrvaško, saj ima na telesu tetovirano podobo četniškega vodje med drugo svetovno vojno Draže Mihajlovića.

Milan Gurović | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.