Šport > Košarka
20 ogledov

Preobrat Miamija: od -18 do zmage

goran dragić dwayne wade miami heat Profimedias
Košarkarji Miami Heat so po podaljšku premagali Indiano Pacers. Goran Dragić je prispeval 13 točk, pet skokov in štiri podaje, Beno Udrih pa dva skoka in dve podaji.

Košarkarji Miamija so sredi tretje četrtine za gosti iz Indianapolisa zaostajali že za 18 točk (70:52), vendar je Dwyane Wade svoji ekipi v zadnji sekundi tekme priigral podaljšek. V njem so bili za odtenek boljši nasprotnik in prišli do svoje tretje zaporedne zmage, sicer že sedme v zadnjih devetih tekmah in do tretjega mesta v vzhodni konferenci.

Največ zaslug za zmago Miamija je imel ob Wadeu, ki je tekmo končal pri 27 točkah, še Chris Bosh z 31 točkami in 11 skoki, v gostujoči ekipi se je z 32 točkami izkazal Paul George.

Goran Dragić tokrat mi presegel meje 15 točk, v 39 minutah, ki jih je prebil na igrišču, je dosegel 13 točk, imel pa je tudi pet skokov in štiri podaje. Manj priložnosti kot na prejšnji tekmi v Washingtonu je dobil Beno Udrih, ki v osmih minutah ni dosegel točke, zato pa je imel dva skoka in dve podaji.

V minuli sezoni najboljša ekipa lige NBA nadaljuje z odličnimi predstavami tudi v letošnji sezoni. Golden State je v zadnjo četrtino vstopil s prednostjo 18 točk, ekipa iz mesta Charlotte pa je do konca tekme le omilila visok poraz. Čeprav sta pri bojevnikih Stephen Curry in Klay Thompson dosegla po 31 točk, je bil junak tekme Draymond Green, ki se je resda zaustavil pri "le" 13 točkah, zato pa je imel še 15 skokov in 10 podaj. To je bila že 32. zmaga Golden Statea ob le dveh porazih.

Za presenečenje je v Oklahomi Cityju poskrbel Sacramento. Kralji so do zmage prišli na krilih razpoloženega DeMarcusa Cousinsa, s 33 točkami najbolj učinkovitega igralca tekme, za nameček pa je bil z 19 skoki tudi najboljši skakalec. V domači ekipi je španski reprezentant Serge Ibaka dosegel 25 točk. Šele četrtič v sezoni so se zmage veselili v Philadelphii, ki je svojo "žrtev" našla v Minnesoti. Z 21 točkami in 11 skoki se je v domači ekipi izkazal Ish Smith.

Liga NBA, izidi:

Miami Heat : Indiana Pacers 103:100*
Dragić 13 točk, 5 skokov, 4 podaje v 39 minutah; Udrih 2 skoka, 2 podaji 8 minutah

Cleveland Cavaliers : Toronto Raptors 122:100
Philadelphia 76ers : Minnesota Timberwolves 109:99
Brooklyn Nets : Boston Celtics 94:103
Detroit Pistons : Orlando Magic 115:89
Milwaukee Bucks : San Antonio Spurs 98:123
Oklahoma City Thunder : Sacramento Kings 104:116
Utah Jazz : Houston Rockets 91:93
Portland Trail Blazers : Memphis Grizzlies 78:91
Golden Stare Warriors : Charlotte Hornets 111:101

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.