Šport > Košarka
10585 ogledov

Prezgodnje slovo velike košarkarice

Bojana Milošević Brnad Facebook
Umrla je košarkarica, ki je osvajala medalje na največjih tekmovanjih.

Znana srbska in jugoslovanska košarkarica Bojana Milošević Brnad, članica reprezentance nekdanje države, ki je na olimpijskih igrah v Seulu leta 1988 osvojila srebrno medaljo, je umrla v 55. letu starosti, so sporočili iz Košarkarske zveze Srbije.

Bila je del velike generacije Crvene zvezde in jugoslovanske košarkarske reprezentance v poznih osemdesetih. Naslov prvakinj nekdanje Jugoslavije je z beograjsko ekipo osvojila leta 1989, z reprezentanco pa ima poleg olimpijskega srebra še dva srebra na evropskem prvenstvu in eno na svetovnem prvenstvu.

Zlato je osvojila tudi na univerzijadi 1987 v Zagrebu. Igrala je tudi za Voždovac, pa tudi v Grčiji in Italiji, je poročala srbska tiskovna agencija Tanjug. Igrala je na položaju centra.

Rojena je bila v Kraljevu 29. novembra 1965. Umrla je v Beogradu. Pokopana je bila v družinskem krogu na enem osrednjih beograjskih pokopališč Orlovača.

Šport: Umrl je legendarni košarkar, ljubljenec tivolske publike - Sveča Večno drugi Šport Umrl je športni velikan

Na olimpijskih igrah v Seulu ste srebrni kolajni v košarki osvojili obe tedanji jugoslovanski reprezentanci, moška in ženska. V finalu so od jugoslovanskih košarkarjev, med njimi je bil tudi Jure Zdovc, bili boljši igralci nekdanje Sovjetske zveze.

V ženski reprezentanci SFRJ, ki je v finalu osvojila srebro, zlato pa je pripadlo košarkaricam ZDA, so bile Stojna Vangelovska, Mara Lakić, Žana Lelas, Eleonora Vild, Kornelija Kvesić, Danira Nakić, Slađana Golić, Slovenka Polona Dornik, Razija Mujanović, Vesna Bajkuša, Anđelija Arbutina in Bojana Milošević.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice