Šport > Košarka
4310 ogledov

Priljubljeni "Miha" po petih letih menja ekipo

Mike Tobey Valencia Reševalni pas/Twitter
Mike Tobey zapušča Valencio.

Ameriški košarkar s slovenskim potnim listom Mike Tobey po petih letih zapušča Valencio, je na klubski spletni strani zapisala španska ekipa, kjer igra tudi slovenski reprezentant Klemen Prepelič. Slednji še vedno okreva po marčevskem zlomu leve roke, pred kratkim pa je podaljšal pogodbo do leta 2023.

Sedemindvajsetletni in 213 cm visoki Tobey je v minuli sezoni v evropskem pokalu v povprečju dosegal 10,3 točke in 5,7 skoka, v španskem prvenstvu pa 6,6 točke in 4,0 skoka na tekmo.

Na lanskih poletnih olimpijskih igrah v Tokiu je igral za slovensko reprezentanco, ki je v svojem premiernem olimpijskem nastopu osvojila četrto mesto.

Mike Tobey Tokio 2020 | Avtor: Anže Malovrh/STA Anže Malovrh/STA

Američan je sicer na seznamu selektorja Aleksandra Sekulića za zadnji kvalifikacijski tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu 2023. Slovenija se bo 30. junija v Ljubljani pomerila s Hrvaško, 3. julija pa bo gostovala na Švedskem.

Po štirih odigranih tekmah v kvalifikacijski skupini C je Finska zbrala tri zmage in en poraz, Slovenija in Švedska imata po dve zmagi in dva poraza, Hrvaška pa zmago in tri poraze.

 

Odhaja tudi trener

Valenci pa ne bo nove sezone začela zgolj brez Tobeya, pač pa tudi brez trenerja. Španska košarkarska ekipa Saski Baskonia je namreč na svoji spletni strani zapisala, da bo ekipo v naslednjih dveh sezonah vodil Joan Penarroya.

Triinpetdesetletni španski trener je bil v minuli sezoni prvi mož stroke pri Valencii, pred prihodom v baskovski klub pa je vodil tudi Andorro, Manreso in Burgos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.