Šport > Košarka
59 ogledov

Primorska boljša od Krke

Aleksander Sekulić, KK Sixt Primorska facebook KK Sixt Primorska
Košarkarji Sixt Primorske so v 4. krogu lige Nova KBM premagali Krko z 80:78 (20:19, 38:36, 58:54).

Košarkarji Krke so v četrtem nastopu v ligi Nova KBM doživeli prvi poraz. Na domačem parketu jih je presenetila ekipa Primorske Sixt, ki je v dramatični končnici zasluženo slavila z 80:78. V ligi Nova KBM je tako le še ena neporažena ekipa, Helios Suns, ki bo v četrtem krogu v soboto gostila zasedbo Uniona Olimpije.

Primorska Sixt bi prav lahko bila ob boku Domžalčanov, vendar so Koprčani v prejšnjem krogu v zadnjih sekundah nesrečno izgubili dve točki. Tokrat napake niso ponovili. Zmagoviti koš je dosegel Bojan Radulović sedem sekund pred koncem, junak pa je bil gruzijski reprezentant Duda Sanadze, ki je dosegel 27 točk ob metu 5:10 za tri točke in 4:5 za dve točki.

Potem ko so bili Primorci večji del tekme v ospredju, je prav trojka Sanadzeja dve minuti pred koncem prelomila dogajanje na semaforju. Sixt je povedel s 76:68 in čeprav je Krka 21 sekund pred koncem s prostima metoma Marka Lukovića (16 točk) izenačila na 78, je bil Radulović v zadnjem napadu gostov dovolj natančen. Krka, ki je nastopila brez Sandija Čebularja, je v zadnji sekundi poskusila izenačiti, vendar poskus Lukovića ni našel cilja.

"Čestitam Primorski za zasluženo zmago. Z izjemo prvih petih minut danes nismo igrali kot pravo moštvo. Upam, da smo se iz tega nekaj naučili," je po tekmi dejal trener Novomeščanov Dejan Mihevc.

"Čestitke fantom za zelo zrelo igro in zasluženo zmago. Izkoristili smo rahlo utrujenost Krke in rotacijo nekaterih njihovih igralcev. Imeli smo dober met, bili smo zbrani tako v napadu kot tudi v obrambi. Novomeščanom smo parirali skozi celotno tekmo in na koncu za nagrado še zmagali. Pred nami so nove tekme, pomembno pa je, da se izboljšuje tudi zdravstveno stanje ekipe, čeprav še zdaleč nismo v popolni postavi," pa je povedal trener Sixt Primorske Aleksander Sekulić.

 

Krka bo v državnem prvenstvu naslednjič nastopila 2. novembra, in sicer v Rogaški Slatini, Koprčani pa se bodo 5. novembra doma pomerili s Hopsi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.