Šport > Košarka
12 ogledov

Prvaki doma izžvižgani: drugi poraz!

Dirk Nowitzki in Kobe Bryant
1/16
Žurnal24 main
Chicago Bulls so spet na pravi poti: na drugi tekmi polfinala Vzhoda so s 86:73 premagali Atlanto Hawks. Medtem Los Angeles Lakers pristajajo na realnih tleh: Dallas Mavericks so bili boljši še drugič.

Pred začetkom končnice letošnje sezone lige NBA je marsikdo (večinoma tisti, ki ni gledal veliko tekem) pričakoval veliki finale med Chicago Bulls in Los Angeles Lakers. Prvi so spet na poti do njega – na drugi tekmi polfinala vzhodne konference so s 86:73 premagali Atlanto Hawks in izenačili na 1:1 v zmagah – pa vseeno niti slučajno ne delujejo tako prepričljivo kot Miami Heati. Medtem v polfinalu zahodne konference na realna tla pristajajo branilci naslova, Los Angeles Lakers. Doma so izgubili še drugo tekmo z Dallas Mavericks (81:93) in tako zaostajajo z 0:2 v zmagah. Presenečenje? Ne! Z zgolj s štirimi odličnimi košarkarji, brez klopi in s premalo organizirano igro v napadu so že zdaj prišli (pre)daleč.

Charles Barkley je napovedal zmago Memphis Grizzliesov nad San Antonio Spurs in zadel. Pred polfinalom konferenc pa uspeh Mavericksov nad Lakersi. Za zdaj se razpleta po njegovih napovedih.

Sredi zadnje četrtine so Mavericks naredili delni izid 11:0 in vodstvo povišali na 84:66. Razlika med ekipama je očitna: Telički imajo učinkovito klop, Jezerniki pač ne (30:12). In prav rezervist J. J. Barea je blestel v tem delu igre. Portoričan je dal 10 točk. Iz minute v minuto je bilo več frustracij na tribunah Staples Centra: buji, žvižgi in glasne kritike lastnim košarkarjem. Nemoč je v obup spravila tudi igralce in tako je Ron Artest 24 sekund do konca, ko je bila tekma že odločena, po obrazu udaril Bareo in dobil tehnično napako. Lakers so v sezoni 1976/1977 nazadnje izgubili prvi dve domači tekmi končnice, in sicer proti Portland Trail Blazersom, ki so kasneje tudi postali prvaki.

Liga NBA, finale konferenc:

Vzhod

Chicago Bulls : Atlanta Hawks 86:73 /1:1/
Rose 25, 10 as., Noah 19, 14 sk., Deng 14, 12 sk.; Teague 21, Johnson 16, Horford 6, 14 sk.

Miami Heat – Boston Celtics /2:0/

Zahod

Los Angeles Lakers : Dallas Mavericks 81:93 /0:2/
Bryant 23, Bynum 18, 13 sk., Gasol 13, 10 sk.; Nowitzki 24, Marion 14, 9 sk., Kidd 10

Oklahoma City Thunder – Memphis Grizzlies /1:1/

*V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.