Šport > Košarka
14 ogledov

Prvi poraz Jezernikov v sezoni

1/16
Žurnal24 main
Denver Nuggets so končali zmagovito serijo Los Angeles Lakers na začetku letošnje lige NBA in jim po osmih zmagah zadali prvi poraz. Boston Celtics so še drugič letos premagali Miami Heat.
NE SPREGLEJTE
V dodani galeriji si lahko ogledate nekaj utrinkov iz srečanja med Lakers in Nuggets ter Celtics in Heat. TUKAJ.

Košarkarji Denver Nuggets so ponoči v severnoameriški ligi NBA gostili ekipo Saše Vujačića Los Angeles Lakers in zmagali s 118:112. Los Angeles, za katerega slovenski košarkar Vujačić spet ni zaigral, je tako v devetem nastopu v novi sezoni doživel prvi poraz. Ključna je bila zadnja četrtina, ki so jo gostitelji iz Kolorada dobili kar s 33:19. Pri zmagovalcih je bil z 32 točkami in 13 skoki najbolj učinkovit Carmelo Anthony, pri Los Angelesu je kar 34 točk vknjižil Kobe Bryant, kar je njegov strelski rekord to sezono. Na omenjeni tekmi je potreboval zgolj 17 točk, da bi njegov strelski izkupiček kariere dosegel 26.000 točko. Mejnik je dosegel že v tretji četrtini. Pri 32 letih (in 80 dnevih) je tako Bryant postal najmlajši košarkar v zgodovini lige NBA, ki je dosegel (in presegel) 26.000 točk; legendarnega Wilta Chamberlaina je "premagal" za 34 dni. Vendar pa tudi ta njegov dosežek ni bil dovolj za zmago, da bi jezerniki prvič po sezoni 1997/98 spet na uvodu vknjižili niz devetih zaporednih zmag. Zato pa so se toliko bolj veselili gostitelji.

"To je bila za nas res velika zmaga. Še posebej, ker smo jo dosegli proti LA Lakers," je dejal prvi zvezdnik moštva iz Kolorada, Anthony. Brazilec Nene je k zmagi Denverja, ki je tako prekinil niz šestih zaporednih porazov, dodal 18 točk, Ty Lawson pa 17.

Že drugič to sezono pa so košarkarji Boston Celtics zaustavili zvezdniško zasedbo Miami Heat na čelu z LeBronom Jamesom. Na odprtju sezone 26. oktobra so kelti v domači dvorani slavili zmago z 88:80, tokrat pa so bili v gosteh boljši s 112:107. Miami je uničil izjemno razpoloženi Ray Allen s 35 točkami, Paul Pierce jih je k zmagi dodal 25, Kevin Garnett 16 in 13 skokov, Rajon Rondo pa osem točk in kar 16 podaj. Miamiju ni pomagala niti izjemna predstava Jamesa, ki je tekmo končal pri 35 točkah, desetih skokih in devetih podajah, saj so njegovi soigralci razočarali. Še posebno Chris Bosh in Dwyane Wade, ki naj bi skupaj z Jamesom tvorila "veliko trojico". Bosh je dosegel 15 točk, Wade pa pri katastrofalnem metu (2:12) osem, ob tem pa je izgubil kar šest žog. Pred začetkom nove sezone je Miami veljal za enega od glavnih favoritov za naslov, vendar je sezono odprl s petimi zmagami in štirimi porazi.

V preostali tekmi večera so Chicago Bulls s 120:90 premagali Golden State Warriors. S 26 točkami je blestel Luol Deng, Derrick Rose pa jih je k zmagi dodal 22 ter začinil s 13 podajami.

Naslednjič slovenski derbi
Goran Dragić s Phoenix Suns in Beno Udrih s Sacrament Kings sta bila tokrat prosta, v noči na soboto pa se bosta pomerila med seboj. Tekma bo v Phoenixu v Arizoni.

Teden dni počitka za Minga
Kitajski košarkarski zvezdnik Yao Ming, center severnoameriškega moštva NBA Houston Rockets, ki se je na sredini tekmi proti Washington Wizards poškodoval, bo moral zaradi lažje zvitega levega gležnja počivati vsaj teden dni, so sporočili iz klubskega vodstva.

Liga NBA:

Denver Nuggets : Los Angeles Lakers 118:112
Anthony 32, Nene 18, Lawson 17; Bryant 34, Brown 19, Vujačić ni igral

Miami Heat : Boston Celtics 107:112
James 35, Haslem 21, Bosh 15; Allen 35, Pierce 25, Garnett 16

Chicago Bulls : Golden State Warriors 120:90
Deng 26, Rose 22, Noah 17; Ellis 24, Curry 17

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.