Šport > Košarka
99 ogledov

"Prvič v sezoni pokazal, da je še otrok"

luka dončić real madrid Youtube
Slovenski košarkarski zvezdnik in bodoči reprezentant Luka Dončić se na drugi četrtfinalni tekmi ni vpisal med strelce.

"Prvič v sezoni je pokazal, da je v resnici še otrok," je ob čustveni reakciji Luke Dončića zapisal nek uporabnik družabnega omrežja Twitter. Slovenski košarkar je z Real Madridom na drugi četrtfinalni tekmi Evrolige moral priznati premoč Darušafaki (84:80), ki je v seriji na tri dobljene tekme izenačila na 1-1.

Dončić tokrat ni bil med vidnejšimi košarkarji madridskega velikana. Na parketu je preživel slabih 11 minut in zgrešil štiri mete iz igre (0/3 za dve točki, 0/1 za tri), bistveno uspešnejši pa je bil v drugih statističnih prvinah, saj je prispeval šest podaj, pet skokov in ukradeno žogo.

Slovenski košarkar je tekmo doživljal zelo čustveno, kar so ujele televizijske kamere ob robu igrišča. Potem ko ga je trener Pablo Laso potegnil na klop, so Dončića premagala čustva.

Potočil je nekaj solz, španski košarkarski strateg pa je pristopil do njega in ga poskušal potolažiti. Lepa poteza trenerja, ki je prepoznal, da 18-letnik potrebuje malo spodbude.



Tretja tekma Real Madrida in Darušafake bo na sporedu 26. aprila. Ekipi igrata na tri zmage, rezultat je poravnan na 1-1. Favoriti so Madridčani, ki so osvojili prvo mesto ob koncu rednega dela sezone.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.