Šport > Košarka
480 ogledov

Rakete še naprej neporažene

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca Twitter/KZS
Slovenke v pripravah na eurobasket ostajajo neporažene.

Košarkarice Slovenije tudi po šesti pripravljalni tekmi na evropsko prvenstvo, ki se bo naslednji teden začelo v Franciji in Španije, ne poznajo poraza. Še drugič v dveh dneh so v Ljubljani premagale izbrano vrsto Poljske, tokrat z 79:57.

Pred začetkom eurobasketa Slovenijo 14. junija čaka še ena prijateljska tekma, in sicer na prizorišču prvenstva proti Franciji.

Slovenke bodo na prvenstvu stare celine zaigrale tretjič zaporedoma. Na svojem prvem prvenstvu leta 2017 v Pragi so v predtekmovanju dosegle eno zmago in zasedle 14. mesto, v Nišu in Beogradu dve leti kasneje pa so se uvrstile v kvalifikacije za četrtfinale in po porazu z Belgijo osvojile končno deseto mesto.

"Danes smo tekmo slabše začele, sploh prva četrtina je bila malo bolj počasna, mogoče se je poznala tudi utrujenost, a tega si na prvenstvu ne bomo smele dovoliti. Treba bo pritisniti na nasprotne igralke že od začetka. Formo še stopnjujemo in teh nekaj zadnjih dni nam bo odlično koristilo, da naredimo še vse stvari, ki smo si jih zadali in da bomo v Franciji pokazale naš najboljši obraz," je danes povedala Tina Jakovina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.