Šport > Košarka
42 ogledov

Reprezentanca: Si je Udrih premislil?

Udrih, Avanzo in Maljković KZS
Slovenski košarkar v severnoameriški ligi NBA Beno Udrih je po sinočnji tekmi njegove ekipe Milwaukee Bucks na gostovanju v Brooklynu pri mrežicah izrazil nezadovoljstvo s svojo vlogo v ekipi. Kljub zagotovilu, da na vprašanja o igranju za slovensko reprezentanco ne bo odgovarjal, pa je le povedal, da se še ni dokončno odločil.

Beno Udrih je po tekmi, na kateri je Joe Johnson zadel ob zvoku sirene ob koncu podaljška za zmago Brooklyn Nets s 113:111, dejal, da ni zadovoljen s svojo predstavo, sploh pa ne s svojo vlogo v ekipi.

"V zadnjih časih mi trener ne daje na voljo minut, v katerih bi lahko pomagal ekipi. Upam, da bodo kakšne spremembe. Takšni porazi se dogajajo v NBA. Johnson je zadel dva res fenomenalna meta, zato so tekmeci zasluženo zmagali," je povedal Udrih.

"Vsekakor nisem zadovoljen s svojim položajem v ekipi glede na to, da sem v bistvu pred letom in pol imel v Sacramentu najboljšo sezono svoje kariere. Potem sem prišel v Milwaukee, kjer me niso izkoristili, kot so mi v bistvu obljubljali. Je, kar je. To se pač dogaja v NBA; upam, da se bo kaj spremenilo in bom dobil priložnost," je dejal Udrih, ki bo na koncu letošnje sezone prost igralec in bo lahko zamenjal klub.

Na vprašanje, ali ima kakšno posebno željo za morebitni nov NBA-klub, je Udrih odgovoril, da želi samo neki nov začetek. "Tukaj mi ne dajo prave priložnosti in me držijo nazaj. Vem, da lahko še vedno igram na visoki ravni," je dejal in dodal, da tak odnos doživlja sedaj pri trenerju Jimu Doylanu, vendar ga je že prej pri Scottu Skilesu. Sicer pa je Udrih zagotovil, da je vedno dobre volje na igrišču ter da rad igra in se šali s soigralci.

Razloga za to, da ne dobi dovolj minut na parketu, Udrih ne pozna. Glede nedavne poškodbe gležnja je povedal, da še malce čuti bolečine, in ker gre za odrivno nogo, se mu to pozna tudi pri metu. "Ne morem se odriniti tako, kot bi se moral. Še vedno delam terapije in masaže," je dejal.

Zgodbe iz preteklosti ne more pozabiti

Selektor slovenske košarkarske reprezentance Božidar Maljković je povedal, da bo Udrih igral za reprezentanco, vendar pa po košarkarjevih besedah to še ni povsem zagotovljeno. Ena od ovir je vprašanje pogodbe za naslednjo sezono v NBA. "Če nimam pogodbe vsekakor ne bom igral. So pa tudi drugi razlogi. Vseeno še malce dvomim v reprezentanco, saj se tega, kar se mi je zgodilo v preteklosti, ne da kar tako pozabiti. Bomo videli, kaj bo," je dejal Udrih.

"Jaz sem povedal, da sem vedno pripravljen igrati za reprezentanco. Ampak marsikaj se je dogajalo, kaj se še bo, pa ne vem. Mislim, da imamo v reprezentanci nekaj igralcev, ki se jim ni potrebno dokazovati, da si zaslužijo igrati za reprezentanco. V Sloveniji je to problem, da se nikoli od samega začetka ne pove, kdo so nosilci igre," je na vprašanje, ali je morda Maljković prehitro izjavil, da bo igral v reprezentanci, odgovoril Udrih.

"Ljudje pač preberejo izjave in si mislijo svoje. Moja družina in bližnji prijatelji pa točno vedo, kaj se je dogajalo v prejšnjih letih. Jaz o tem nisem govoril, ker nisem tak človek, da bi 'pametoval' o tem. Ampak točno vem, kaj se je meni dogajalo," ni bil določen Udrih, ki spet ni želel povedati, na kaj se natančno nanašajo njegovi pomisleki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.