Šport > Košarka
19 ogledov

Rezervisti premagali prvake

Dragić je v dresu Sonc blestel tudi proti LA Lakersom in Kobeju Bryantu. (Foto:
1/26
Žurnal24 main
Košarkarji Phoenix Suns so v četrti tekmi finala zahodne konference premagali aktualne prvake Los Angeles Lakers s 115:106 in izid v zmagah izenačili na 2:2.

Phoenix Suns so si zmago priborili v zadnji četrtini, ki so jo dobili za osem točk in jih tako kot Los Angeles Lakers od velikega finala ločita le še dve zmagi.

Odločilen preobrat se je zgodil, ko so Sonca dosegla tri zaporedne trojke in pobegnila na 98:89. Zanimivo je, da je trener Phoenixa Alvin Gentry vseh pet rezervistov v zadnji četrtini v igri držal polnih devet minut, prav oni pa so zaslužni, da so Sonca naredila delni izid 18:3.

Amare Stoudemire je v vrstah zmagovalcev dosegel 21 točk, kar šest košarkarjev Sonc je doseglo mejo vsaj 10 točk, od tega je to uspelo štirim rezervistom. Med igralci s klopi velja pohvaliti Channinga Frya, ki je dosegel 14 točk, še bolj pomembni pa so bili zadeti štirje meti za tri točke, prej je v prvih treh tekmah izza črte zadel zgolj enkrat iz 20 poskusov. Goran Dragić je v 18 minutah igral pomembno vlogo, saj je osmim točkam dodal še štiri skoke in kar osem podaj, prav toliko kot Steve Nash, ki je igral v bolečninah, saj si je zlomil nos, a tako kot pred kratkim, ko je videl le na eno oko, podajal in zadeval (15 točk).

V vrstah poražencev je bilo manj razpoloženih igralcev. Kobe Bryant je dosegel 38 točk in imel še 10 podaj, Pau Gasol je dosegel 15 točk, od rezervistov pa je le Lamar Odom presegel mejo 10 točk, skupaj jih je zbral 15. Saše Vujačića ni bilo v postavi. Jezernike je na gostovanju pokopal tudi slab skok, ki so ga domači dobili z 51:36.

Če gre verjeti statistiki, imajo Jezerniki kljub dvema zaporednima porazoma v Phoenixu velike možnosti, da napredujejo v finale ter branijo naslov prvakov. Trener Phil Jackson je namreč potem, ko je v tekmah končnice vodil z 2:0 v zmagah, z moštvi, ki jih je vodil, dobil vseh 46 tekem. Serija se seli v Los Angeles, kjer so Lakers dobili zadnjih sedem tekem.

Liga NBA, zahodna konferenca, finale:

Phoenix Suns: Los Angeles Lakers 115:106 *
Stoudemire 21, Nash 15, Dragić 8, 8 as., in 4 sk.; Bryant 38, Gasol in Odom 15.

* -  V zmagah je izid 2:2. Igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.