Šport > Košarka
6 ogledov

Rizvić zapustil reprezentanco

Žurnal24 main
V slovenski košarkarski reprezentanci, ki bo septembra nastopila na evropskem prvenstvu, je še vedno vse v najlepšem redu. Priprave v Kranjski Gori nadaljuje dvanajsterica. Ekipo je zaradi podpisa nove pogodbe zapustil Hasan Rizvič.

Reprezentanca se je v kranjskogorski dvorani Vitranc zbrala v sredo popoldne, vendar brez Hasana Rizvića, ki je priprave zapustil zaradi podpisa pogodbe s poljskim Wroclawom Slaskom. Selektor Aleš Pipan je ugodil njegovi prošnji in tako je znana dvanajsterica košarkarjev, ki bo septembra nastopila na evropskem prvenstvu. Za našimi je osem prijateljskih tekem in še kar nekaj dela: "V preostalih osemnajstih dneh, kolikor jih je ostalo do prve tekme na evropskem prvenstvu, želimo izboljšati igro v obrambi, tranzicijo ter sistem igre v napadu. Prepričan sem, da bomo z zavzetostjo, ki jo kažejo igralci, dosegli tudi to in prišli na evropsko prvenstvo optimalno pripravljeni," je dejal selektor slovenske moške reprezentance Aleš Pipan, ki bo na Gorenjskem ostal do sobote.



Na treningu tudi Jaka Lakovič

Ob enajsterici povsem zdravih posameznikov je vadil tudi Jaka Lakovič, ki pa je izpustil skupinski del treninga in v nadaljevanju opravil poseben program s kondicijskim trenerjem Juretom Drakslerjem in fizioterapevtom Teom Djekičem.

Lakovič vadi po posebnem programu. © KZS

 
Prvi organizator igre bo zaradi poškodbe zadnje desne stegenske mišice izpustil tudi pokal Akropolis v Atenah, kamor reprezentanca odhaja v nedeljo zgodaj zjutraj. Tam jo v ponedeljek, torek in sredo čakajo dvoboji z Italijo, Litvo in Grčijo. "Turnir v Grčiji bo pravšnji pokazatelj naše forme, saj bomo imeli na drugi strani vrhunske ekipe, ki na evropskem prvenstvu merijo na najvišja mesta. Upam, da bomo do evropskega prvenstva ohranili čist zdravstveni karton in da bomo lahko v Španiji nastopili v najmočnejši zasedbi," o naslednji akciji razmišlja kapetan Radoslav Nesterovič .



Košarkarji v družbi deklet


V Kranjski Gori že od ponedeljka vadi tudi naša ženska košarkarska reprezentanca. Dekleta se pod vodstvom Borisa Zrinskega pripravljajo na bližajoče se dodatne kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu, ki se bo 24. septembra začelo v italijanskem Chietiju. Košarkarice bodo v petek in soboto v Bormiu odigrale dve pripravljalni srečanji z italijansko izbrano vrsto.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.