Šport > Košarka
9 ogledov

Rose skupaj z Dragićem: Težko ga je ustaviti

Goran Dragić, Derrick Rose
1/26
Adidas
Zvezdnik Lige NBA Derrick Rose je v povezavi s svojim pokroviteljem Adidasom obiskal Zagreb. Športni opremljevalec je pod svoje okrilje vzel tudi Gorana Dragića, ki je pred dvema dnevoma podpisal triletno pogodbo.

"Goran Dragić mi je kot igralec zelo všeč. Je zelo hiter, igra z levo roko, zato ga je še toliko težje ustaviti v obrambi," je še pred kratkim srečanjem s slovenskim reprezentantom dejal najmlajši najkoristnejši igralec rednega dela v zgodovini lige NBA.

Derrick Rose je bil sicer za najboljšega izbran v svoji tretji sezoni (2010/11), ko je imel le 22 let. Že prej je bil leta 2008 izbran kot prvi na naboru, pohvali pa se lahko tudi z nazivom najboljšega novinca lige in tremi uvrstitvami na tekmo vseh zvezd.

Dragić: "Prava zvezda"

"Prišel sem ga le pozdravit. Nekoliko sva pokomentirala situacijo v klubih, spregovorila nekaj besed o menjavah. Nič posebnega," pa je o srečanju z zvezdnikom dejal Goran Dragić. "Je zelo eksploziven košarkar, hiter, prava zvezda. Odlikujeta ga hitrost in skočnost. O njem lahko rečem le vse najboljše," je tekmeca iz ekipe Chicago Bulls ocenil slovenski reprezentant.

Rose, ki je tudi odraščal v Chicagu – v ne ravno prijaznem okolju ga je s še tremi brati vzgajala mati – se šampionskih Bikov iz 90. let ne spominja najbolje.

Nasveti Kukoča mu veliko pomenijo

"V tistih časih niti nisem spremljal Lige NBA po televiziji. Vse trenutke sem preživel na košarkarskem igrišču v naši soseščini. Igral sem po devet, deset ur na dan s precej starejšimi fanti, ki so me precej pretepali in porivali okoli. Zato sem se hitro razvijal. Takratna igra še zdaj vpliva na moj način igranja," je prepričan Rose.

"Veliko mi pomeni, da igram za klub, ki ima takšno tradicijo. Izjemno spoštujem nekdanje košarkarje. Toni Kukoč nas na primer večkrat obišče in nam da kakšen nasvet. Meni in kolegom to resnično nekaj pomeni."

Uživa pod drobnogledom

Prejšnjo sezono je Rose sicer v celoti izpustil zaradi težke poškodbe kolena. "Manjkal sem več kot eno leto. Zame bo to nov začetek. Znova bom pod drobnogledom, ljudje me bodo spet ocenjevali, me kritizirali. Vsekakor bom pod pritiskom, a uživam v takšnem položaju. Na pritisk sem že navajen. Veliko sem delal na samozavesti, na pripravljenosti. Popolnoma sem osredotočen na novo sezono. Še vedno sem mlad, star sem 24 let," se Rose zaradi dolgega odmora ne obremenjuje pretirano. In glavni cilj?

"Vseskozi je cilj osvojitev naslova v Ligi NBA," pravi organizator igre, ki se je doslej enkrat pomeril tudi s Slovenijo. Na svetovnem prvenstvu v Turčiji je ob zmagi ZDA z 99:77 zbral sedem točk ter po pet skokov in podaj. Američani so pozneje postali svetovni prvaki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.