Šport > Košarka
22 ogledov

Rubio: "Odločil sem se, da grem v NBA"

Ricky Rubio je prepričan, da bodo na SP zaustavili Američane. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Visokocenjeni Ricky Rubio dve leti po izboru na naboru odhaja v NBA. Na novinarski konferenci v Barceloni je potrdil, da bo od jeseni igral za Minnesoto Timberwolves.

"Končno sem se odločil, da grem v NBA. Sanje zdaj postajajo resničnost," je na petkovi novinarski konferenci dejal zadnji dve leti košarkar Regal Barcelone in španski reprezentant Ricky Rubio. Dvajsetletnik je bil leta 2009 kot peti izbran s strani Minnesote Timberwolvesov, a se je odločil ostati v Evropi (tudi zaradi previsoke odškodnine). Barcelona je potrdila, da mu bo dovolila oditi – v zameno bo dobila milijon evrov. Zanimivo bo videti, do kdaj bo ostal v Minnesoti, saj je velik navijač New York Knicksov in tudi ti občudujejo njega, česar ne skrivajo.

"Ne odhajam, ker bi mislil, da sem v Evropi že vse dosegel, ampak ker verjamem, da sem pripravljen. V NBA grem, da bi igral z najboljšimi in osvajal lovorike. To me motivira. Me pa je strah, a sem pripravljen na izziv," razlaga Rubio, ki bo imel težko delo, da bi se v NBA uveljavil, kot sta se pred njim brata Pau in Marc Gasol, in se mu ne bi zgodila usoda Juana Carlosa Navarra, ki se je po eni sami sezoni odločil za vrnitev v Barcelono. Ni jih malo, ki menijo, da mu ne bo uspelo, da ni pravi za NBA in so njegove kvalitete precenjene, spet drugi pa ga primerjajo s pokojnim Peteom Maravichem, petkratnim udeležencem All-Star tekme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.