Šport > Košarka
17 ogledov

Saša začel in grešil, Beno zadeval

Po dolgem času je Saša Vujačić klop zamenjal za parket in dal osem točk. (Foto:
1/9
Žurnal24 main
Phil Jackson je Saši Vujačiću odpustil jezikanje izpred 10 dni in ga ob odstotnosti Kobeja Bryanta postavil v prvo peterko. Ni se ravno dokazal. Izgubili so. Boljši je bil Beno Udrih, ki se je veselil zmage.
Phil Jackson je dejal, da Kobe Bryant v rednem delu morda ne bo več igral. Ne toliko zaradi lažje poškodbe, temveč da se odpočije pred naporno končnico, kjer bi se lahko v prvem kolu pomerili z zelo neugodno Oklahomo Thunder. Nekaj podobnega so storili tudi Cleveland Cavaliers, saj na tekmi ni igral LeBron James. Cavs so tako s 108:109 izgubili proti Chicago Bullsom, ki so se z 38. zmago v sezoni izenačili s Toronto Raptors na osmem mestu Vzhoda.

Tri tekme pred koncem rednega dela sezone še naprej ni odločeno prvo mesto v zahodni konferenci. Denver Nuggets so namreč v četrtek z 98:96 premagali Los Angeles Lakers in se jim približali na tri zmage zaostanka. Za četrto zmago zapored in 52. v sezoni je Carmelo Anthony dosegel 31 točk in ob zvoku sirene blokado, s katero je Dereku Fisherju preprečil, da bi izsilil podaljšek. Lakers, ki so igrali brez Kobeja Bryanta (otečeno desno koleno), tako ostajajo pri 55. zmagah. Verjeli ali ne, v prvi peterki ga je zamenjal Saša Vujačić. V 26 minutah je pri zelo slabem metu (3 zadeti od 12 poskusov iz igre) dosegel osem točk (dve trojki), podajo in tri skoke. S 26 točkami in 13 skoki je bil najboljši igralec Jezernikov na tej tekmi Pau Gasol.

Sacramento Kings so gostili Los Angeles Clippers. Zdelo se je, da je bil njihov cilj bolj kot sama zmaga to, da Tyreke Evans čim bolj oplemeniti svojo statistiko in tako nadaljuje pohod do naziva novinec leta. Uspelo jim je oboje. Zmagali so 116:94, Evans pa je tekmo končal z 28 točkami, imel pa je še sedem podaj in šest skokov. Tyreke se sicer zaveda, da naziv še ni oddan: "Odlično gre Stephenu Curryju, Brandon Jennings tudi opravlja svoj posel. Tukaj je še Jonny Flynn in seveda jaz. Tesno bo. Bomo videli, kako se bodo odločili, ko se končna sezona." Nas bolj kot Evans sicer zanima Beno Udrih, ki je znova odigral dobro tekmo. Bil je v prvi peterki, igral je 33 minut in zbral 12 točk, pet skokov in dve podaji (iz igre je vrgel desetkrat in zadel šest metov).

Liga NBA, tekme 8. 4.:

Chicago Bulls : Cleveland Cavaliers 109:108
Rose 24, 10 as., Hinrich 23, Deng 22, 10 sk.; Williams 35, 10 as., Jamison 23

Sacramento Kings : Los Angeles Clippers 116:94
Evans 28, Thompson 22, 15 sk., Udrih 12, 5 sk., 2 as. (33 min); Kaman 23

Denver Nuggets : Los Angeles Lakers 98:96
Anthony 31, Smith 26, Billups 12; Vujačič 8 (26 min), Gasol 26, 13 sk., Artest 22

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.