Šport > Košarka
169 ogledov

Še dva evropska prvaka odslej na pripravah reprezentance

Vlatko Čančar KZS
Izbrana vrsta za olimpijski kvalifikacijski turnir zdaj kompletna.

Košarkarska reprezentanca bo konec meseca pričela z nastopi na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju, ki ga bo gostila Litva. Na olimpijske igre v Tokio se bo prebila le zmagovalka turnirja, največjo prepreko za ta dosežek pa Slovencem na papirju zagotovo predstavlja domača izbrana vrsta.

Selektor Aleksander Sekulić je pred zadnjim petimi treningi na voljo sicer dobil še dva člana zlate zasedbe iz Carigrada, pripravam sta se namreč pridružila Vlatko Čančar in Aleksej Nikolić.

"Vesel sem, da sem znova skupaj s fanti in občutki so res super. Vedno je lepo, ko prideš domov, oblečeš slovenski dres in imaš to čast, da zaigraš za slovensko državo. Za mano je prvi trening. Malo me še muči časovna razlika. Počasi se privajam na sistem igre in potreboval bom še kakšen dan, da bom čisto pravi. Gremo iz treninga v trening, fokus je na naši igri. V Litvi moramo našo igro graditi iz tekme v tekmo in vsekakor upam na najboljše," je po prihodu dejal Čančar, član NBA ekipe Denver Nuggets.

Turistična agencija Kompas je za podpornike slovenske košarkarske reprezentance pripravila poseben navijaški paket. Tako bo v Kaunas iz ljubljanskega letališča 1. julija poletelo čartersko letalo.

"Vsakič, ko se vidimo z reprezentančni igralci so občutki in vzdušje res super. Zelo sem vesel in zadovoljen, da sem tukaj. Po dokaj specifični ter kar težki in predvsem dolgi klubski sezoni sem imel nekaj malega časa, da se spočijem, kar mi je res dobro delo. Sedaj komaj čakam, da se uigramo z ekipo in napademo te kvalifikacije. Imamo še dovolj časa, da se dobro pripravimo in naredimo rezultat, ki si ga vsi želimo," pa je povedal Nikolić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.