Šport > Košarka
422 ogledov

Še tretjič zapored isti pokalni zmagovalec

košarka finale pokal spar
1/23
Saša Despot
Košarkarji iz Kopra so znova ubranili pokalno lovoriko.

Koper Primorska je še tretjič v zgodovini kluba, tretjič tudi zapored, osvojila pokalno lovoriko. Ta je morda še najbolj presenetljiva, saj so Primorci zaradi finančnih težav med sezono ostali brez kopice igralcev, klubsko sredino pa je zamenjal tudi trener Jurica Golemac. Ta je tokrat sedel na klopi poražene Cedevite Olimpije. Tekma se je končala s 93:84 (27:32, 50:46, 69:63).

Naziv najkoristnejšega igralca zaključnega turnirja je prejel Aleksandar Lazić, za Koper Primorsko pa je bil to že šesti naslov v zadnjem letu dni. V prejšnji sezoni so osvojili štiri tekmovanja - slovenski superpokal, pokal Spar, ligo Aba 2 in državno prvenstvo - v aktualni sezoni pa so septembra postal še superpokalni zmagovalci.

Koprčani so konec decembra ostali brez štirihi igralcev, ki so bili odločilni na poti do zgodovinskih uspehov v prejšnji sezoni. Kljub temu je nov strateg, ekipo je prevzel Andrej Žakelj, iz obstoječega kadra sestavil ekipo, ki je pripravila eno največjih presenečenj v zgodovini slovenskega pokala.

košarka finale pokal spar | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Do naslova so Koprčani, za katere je bila to peta tekma v osmih dneh, prišli z borbeno igro, predvsem pa z zgolj sedmimi igralci. Trener Žakelj je poleg Sterlinga Duprre Gibbsa, Nejca Bariča, Jana Kosija, Lazića, Alena Hodžića, Žige Dimca in Marka Lukovića v igro za dobre štiri minute poslal še mladega Roka Nemaniča.

In kljub temu je Koper Primorska vodila ves drugi polčas - Cedevita Olimpija je bila nazadnje v ospredju v 17. minuti (45:44), predvsem pa ni ponovila napake Krke iz polfinala, ko je ta v zadnji četrtini zapravila enajst točk prednosti, šest točk pred zadnjo minuto rednega dela in pokleknila šele po čudežnem košu Eda Murića v izdihljajih podaljška.

Cedevita Olimpija je v zadnji četrtini dvakrat prišla na dve točki zaostanka (81:79, 83:81), vendar ni znala zaustaviti raznolike predstave Kopra Primorske, ki je zadela šestnajst trojk, v skoku zaostala le 35:37 ter imela boljši odstotek zadetih metov iz igre (49,2/42,9 %), za dve točki (51,9/42,9 %) in za tri točke (47,1/42,9%).

Prvi strelec Kopra Primorske v finalu je bil Barič z 22 točkami, 15 jih je dosegel Hodžić, po štirinajst pa sta jih dodala Dimec in Sterling Dupree Gibbs. Pri Cedeviti Olimpiji je kapetan Jaka Blažič zbral 33 točk.

košarka finale pokal spar | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Izjave po tekmi:

Andrej Žakelj, trener Kopra Primorske: "Sedem igralcev, sedem borcev, ki ob ostalih na klopi sestavljajo neverjetno ekipo, pred katero se lahko samo priklonim in ji čestitam za zmago. Vesel sem predvsem zaradi njih, ker so dokazali, kaj je pripadnost klubu in volja. Za nas je bila to peta tekma v osmih dneh, vendar igralci niso čutili utrujenosti. Dihali so en za drugega in poskrbeli za zmago, ki je res nismo pričakovali."

Alen Hodžić, kapetan Kopra Primorske: "Presrečen sem, še povsem po vsem tem, kar se nam je zgodilo v tej sezoni. Kapo dol vsem igralcem. Dihamo en za drugega, krvavimo skupaj in ta zmaga je dokaz tega. V tekmo smo šli brez pritiska in se držali svojega načrta."

Jurica Golemac, trener Cedevite Olimpije: "Nismo igrali dobro, zato je Koper Primorska zasluženo zmagala. Pokazala je neverjetno energijo, bila zelo natančna v napadu, mi pa na vse to nismo imeli odgovora. Glede na vse, kar je Koper Primorska doživela in preživela v tej sezoni, ji lahko samo iz srca čestitam za lovoriko."

Jaka Blažič, kapetan Cedevite Olimpije: "Na koncu je zmagala boljša ekipa. Primorska ima navkljub odhodu številnih nosilcev igre in trenerja še vedno zelo dobro ekipo, ki igra všečno košarko. Danes je zadela številne mete z razdalje, hkrati je igrala čvrsto obrambo in zasluženo prišla do zmage. Nas čaka še veliko dela, da bomo osvojili kakšno lovoriko. Iz tega poraza moramo izvleči čim več in se dobro pripraviti na naslednje izzive."

košarka finale pokal spar | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Komentarjev 3
  • ticedi 02:40 17.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • Avatar Soffilika
    Soffilika 00:29 17.februar 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com

  • tinfedisc 23:29 16.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks