Šport > Košarka
209 ogledov

Shaqova knjiga: Kobeju rekel, da ga bo ubil!

Po 19 sezonah in 28.596 točkah Shaq O'Neal bržkone končuje kariero. (Foto: Reute EPA
Shaquille O'Neal se je v svoji novi avtobiografiji (Shaq Uncut: My Story) lotil trenutnih in nekdanjih zvezdnikov lige NBA. Še posebej svojega večnega nasprotnika Kobeja Bryanta, s katerim je pri Los Angeles Lakers osvojil tri zaporedne šampionske prstane, nato pa je njun odnos v sezoni 2003/04 začel razpadati, ko je O'Neal Bryantu celo zagrozil, da ga bo ubil.

"Kobe vstane, se mi približa do obraza in mi reče: 'Vedno si govoril, da si moj večji brat, da bi naredil vse zame, potem pa se zgodi ta stvar v Coloradu (obtožbe o posilstvu, op. a.) in me sploh ne pokličeš.'," v svoji avtobiografiji Shaq Uncut: My Story piše nekdanji košarkar Shaquille O'Neal. Še posebej zanimiv je odstavek, kjer O'Neal opisuje besedni spopad s soigralcem Kobejem Bryantom v sezoni 2003/04, potem ko so Los Angeles Lakers z izjemnim duetom že osvojili tri zaporedne šampionske prstane. O'Neala je Bryantov intervju z novinarjem Jimom Grayem, v katerem sta se pogovarjala o njegovi teži in poškodbah, namreč tako razjezil, da je soigralcu celo zagrozil, da ga bo ubil.

"Poklical sem ga ... In potem sva bila tam in odkrili smo, da je bil res prizadet, ker se nismo postavili zanj. To je bilo nekaj novega. Tako ali tako sem mislil, da mu je vseeno za nas. 'No, mislil sem, da me boste vsaj javno podprli,' je rekel Kobe, 'moral bi biti moj prijatelj.' Brian Shaw (soigralec, op. a.) je pristavil: 'Kobe, zakaj tako misliš? Shaq je imel vse tiste zabave, pa se nisi prikazal na nobeni. Povabili smo te na kosilo na gostovanju in nisi prišel. Shaq te je povabil na svojo poroko in ni te bilo tam. Potem si se poročil in nisi povabil nikogar izmed nas. In zdaj si v sredini tega problema, te občutljive situacije in hočeš, da vsi stopimo na tvojo stran. Saj te sploh ne poznamo.' ..."

"Vsi smo se že začeli pomirjati, ko sem rekel Kobeju: 'Če še kdaj rečeš kaj takega, kot si rekel Jimu Grayu, te bom ubil.' Kobe je skomignil z rameni in rekel: 'Nima veze.' Od tistega dne dalje sem se nehal ukvarjati s Kobejem. Končal sem tudi z Jimom Grayem. Vse se ti vrne. Ko so ga odpustili, je bil celo tako pogumen, da me je poklical in prosil, naj mu pomagam. Kaj, si izgubil Kobejevo številko?" je zapisal O'Neal.

Njegovemu peresu ni ušel niti LeBron James, s katerim naj bi pri Cleveland Cavaliers predstavljala nov šampionski tandem, ki pa nikoli ni zares zaživel. "LeBron je bil velika zvezda. Tako kot jaz, ko sem leta 2000 dominiral ligi NBA z Lakers. Mike Brown, naš trener, je bil dober človek, ampak vedno so ga držali na vrvici, saj LeBronu ni smel reči ničesar. Vsi so si želeli, da ostane, delal pa je lahko, kar je hotel. Spominjam se neke videoanalize, na kateri je trener analiziral napake v obrambi. Na nekem posnetku se je videlo, kako se LeBron ni vrnil v obrambo, potem ko je zgrešil met, a trener ni rekel nič in šel na naslednji posnetek, na katerem je Mo Williams storil enako napako. In trener je šel dalje. Delonte West je vstal in protestiral in trener mu je rekel, da ima prav. Ne vem, če Kobe posluša Mika Browna (novega trenerja Lakersov, op. a.), ampak prepričan sem, da LeBron tega ni počel."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.