Šport > Košarka
274 ogledov

Sixt Primorska še korak bližje ABA ligi

Marijan Čakarun Sixt Primorska/Žiga Mikeli
Primorci so dobro odprli polfinalno serijo.

Košarkarji Sixta Primorske so zanesljivo dobili prvo tekmo polfinala lige Aba2. V domači dvorani so z 78:59 premagali Borac iz Čačka. Povratna tekma bo v nedeljo v Čačku, morebitna tretja tekma pa naslednjo sredo prav tako v koprski Bonifiki.

Najboljša ekipa rednega dela, ki je v njem zabeležila le dva poraza, je od začetka tekme nadzorovala rezultat. Gosti so s prostim metom povedli le z 1:0, domači so odgovorili s trojko, nato pa vodili do konca tekme. V prvi četrtini že za deset točk, v drugi za 11, gostje so se kasnej nekajkrat približali na točko zaostanka, toda na koncu tretje četrtine je prednost Koprčanov že znašala 18 točk. V zadnji četrtini so gosti prišli na -6 (63:57), a manjšo krizo Primorcev je zaustavil Marijan Čakarun, ki je s trojko povišal prednost na devet točk, nato pa se je razlika le še večala.

Čakarun je bil s 15 točkami drugi najučinkovitejši igralec svoje ekipe, točko več je dosegel Lance Christopher Harris, točko manj pa Marko Jagodić Kuridža. Slednji je pod košem pobral deset žog, Čakarun pa devet.

"Čestitke našim fantom za zmago. Tekmo smo v obrambi odigrali zelo dobro in domače igrišče ohranili nedotaknjeno. To je v končnicah zelo pomembno. Končni rezultat ne pove realnega stanja na parketu. Tekma nikakor ni bila lahka. Na začetku tretje četrtine smo potek dvoboja uspeli prelomiti, a nato v igri doživeli manjši padec. Z dobro obrambo in skokom smo tekmece kljub temu uspeli umiriti ter zasluženo zmagali. Zahvaliti se moram navijačem, ki so bili fantastični kot vedno," je po tekmi dejal trener Sixta Peimorske Jurica Golemac.

Jure Balažić Kapetan Krke Šport "Žal mi je, da se je to zgodilo Olimpiji" Krka Petrol Olimpija ABA ABA Šport Krka in Olimpija v neposrednem obračunu odločili o obstanku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.