Šport > Košarka
277 ogledov

Slovenski reprezentant okrepil Sixt Primorsko

Jakob Čebašek Žiga Zupan/Sportida
Primorski košarkarski klub je še močnejši.

Moštvo Sixt Primorske je še dodatno okrepilo svoje vrste. V Koper se iz belgijske elitne druščine seli 27-letni slovenski reprezentant Jakob Čebašek (200 cm, 1991). Krilni košarkar je s klubom sklenil sodelovanje do konca prihodnje sezone.

Čebašek je športno pot začel pri ljubljanskih Parkljih. Po dveh letih odsotnosti s parketov se je jeseni 2014 na sceno vrnil v dresu nekdanjega mariborskega prvoligaša, sezono pa končal pri šoštanjski Elektri. Za tem je igral še pri Zlatorogu in Hopsih, v dresu katerih je postal najkoristnejši košarkar prvega dela Lige Nova KBM. Poleti 2017 se je prvič podal na tuje. V Belgiji je okrepil zasedbo Liege Basket, to sezono pa je v isti ligi začel pri kengurujih iz Mechelena. Na 13 tekmah je v povprečno dobrih 15 minutah 4,2 točkama dodajal 2,4 skoka.

V preteklosti je bil Čebašek član reprezentance do 18 (2009) in 20 let (2010), minulo jesen pa debitiral tudi v članski reprezentanci. V kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu je odigral zadnje štiri tekme in v dobrih 12 minutah točki in pol dodajal 2,8 skoka.

Jakob Čebašek Bolje pozno kot nikoli Šport Debitiral s 27 leti in takoj navdušil

"Dobili smo možnost, da v svoje vrste pripeljemo še enega kakovostnega košarkarja. Naši ekipi se je Jakob pridružil zato, da ji pomaga doseči zastavljene cilje. Nikakor nikjer ne bomo prehitevali, pač pa ga bomo postopoma uvajali v naš sistem. Upam, da se vanj čim hitreje vklopi, " je dejal trener Sixta Primorske Jurica Golemac.

Novinec bo koprskim tigrom skušal po najboljših močeh pomagati že v drugi polovici te sezone, v kateri se bodo borili za tri lovorike. V Ligi ABA 2, skozi katero se želijo prebiti med regionalno elito, se bodo v končnico podali kot prvouvrščena ekipa rednega dela, ob tem so si v državnem prvenstvu že zagotovili nastop v Ligi Nova KBM za prvaka, 16. in 17. februarja pa bodo v domači Areni Bonifika skušali ubraniti naslov v Pokalu Spar.

Jakob Čebašek | Avtor: Žiga Zupan/Sportida Žiga Zupan/Sportida

"Po vpoklicu v slovensko reprezentanco sem v prejšnjem klubu v Belgiji pristal na stranskem tiru. Trener mi je ob prejemu vabila dejal, da je prvi vpoklic zame super, a da bom po drugi strani zamudil velik del priprav ter da je odločitev povsem moja. Belgijo sem želel zapustiti že decembra, a se tedaj v klubu niso strinjali s tem, pred dvema tednoma pa so me poklicali in me vprašali, če sem še vedno pripravljen prekiniti sodelovanje. Za prestop v Sixt Primorsko se odločil, ker gre za izredno profesionalno organizacijo, ki na vseh področjih deluje na izredno visoki ravni, ob tem pa ima visoke cilje tako v regionalnem tekmovanju, kot tudi v slovenskih tekmovanjih. Že v tej sezoni bom skušal pomagati ekipi do ciljev po najboljših močeh. Zelo se veselim tudi sodelovanja s trenerjem Jurico Golemcem, saj je že poprej obstajala želja po sodelovanju. Vesel sem, ker sem dobil ugodno ponudbo iz domovine, kjer bo lažje tudi moji družini," pa je povedal Čebašek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice