Šport > Košarka
96 ogledov

V polfinalu že derbi

Superpokal 2018, Petrol Olimpija - Sixt Primorska Anže Petkovšek
Petrol Olimpija se lahko Primorcem oddolži za lanski poraz na domačem parketu.

V košarkarskem pokalnem tekmovanju se bosta v polfinalu pomerila Sixt Primorska in Petrol Olimpija ter Hopsi Polzela in Helios Suns, je odločil današnji žreb. Organizatorji so še sporočili, da bo zaključni turnir tekmovanja pokal Spar v Kopru 16. in 17. februarja.

Koprčani so v četrtfinalu dvakrat premagali Krko (75:62 in 83:55), Olimpija je zaradi več košev na prvi tekmi tesno napredovala proti Rogaški (79:81 in 95:92), Helios Suns pa so po porazu s Šentjurjem s 60:84 na drugi zmagali s 96:65. Hopsi Polzela so dvakrat zmagali proti drugoligašu Plami Pur (96:80 in 90:62).

Letošnje pokalno tekmovanje bo sicer že v 18. izvedbi ob pomoči glavnega pokrovitelja, do zadnjih štirih mest na zaključnem tekmovanju pa se je prebijalo skupno 51 ekip, ki so do četrtfinala odigrale 94 tekem.

Košarkarska zveza Slovenije je ob žrebu danes tudi sporočila prizorišče zaključnega turnirja, letos bo gostitelj eden od štirih udeležencev turnirja, ki bo potekal v Kopru. Prvi dan bosta na sporedu obe polfinalni tekmi, zmagovalca se bosta dan pozneje pomerila za lovoriko. Lanski naslov bodo branili Koprčani, ki so v finalu premagali Šenčur Gorenjsko gradbeno družbo, pred tem pa v polfinalu letošnjega tekmeca Petrol Olimpijo, a takrat na njenem terenu v dvorani Tivoli.

 | Avtor: Sportklub Sportklub

"Na finalnem turnirju pokala Spar nam je žreb drugič zaporedoma namenil Olimpijo. A če želiš zmagati, moraš premagati vse. Enega od favoritov, Krko, smo že premagali, prepričan sem, da smo sposobni opraviti tudi z Olimpijo in prepričan sem, da bomo tudi po pokalu še naprej neporaženi v svoji dvorani," je žreb ocenil direktor koprske ekipe Matej Avanzo.

"Žreb je žreb, je poln presenečenj in če pogledate rezultate drugod po Evropi, je enako. Favoriti izpadajo. To je pokal, mi bomo dali vse od sebe, kar lahko. A ponavljam, da smo na koncu z močmi, saj imamo na primer v petih dneh štiri tekme ..." pa je menil direktor ljubljanskega kluba Roman Lisac.

Superpokal 2018, Petrol Olimpija - Sixt Primorska | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

"Z žrebom smo zelo zadovoljni, glede na to, da smo prišli do zaključnega turnirja preko drugoligaša. Z dobro igro in pristopom pa lahko pridemo tudi do finala. Naš proračun je veliko nižji od ostalih, a glede na tujce, ki jih imamo, smo dobro izbrali, domači igralci pa so tudi kakovostni. Ekipa pa drži skupaj," je recept za uspeh pojasnil športni direktor Polzeljanov Janko Vašl.

Ladivoj Gorjan, svetovalec v domžalskem klubu, pa je ob žrebu menil: "Pokal je tekma, kjer prihaja do presenečenj. Tu se lahko zgodi marsikaj, igramo s Polzelo, mi pa gremo seveda na zmago."

Luka Dončić Kdo je številka ena? Šport Spopad evropskih velikanov, ki kraljujeta v ZDA

Pred žrebom sta predsednik KZS Matej Erjavec in direktor pokrovitelja pokalnega tekmovanja Igor Mervič podpisala pogodbo o nadaljnjem sodelovanju, Erjavec pa je izrazil prepričanje, da bo slovenska košarka, tako klubska kot reprezentančna, našla pot iz krize, v kateri se je znašla v zadnjem času.

"Prepričan sem, da prihodnost ni tako črna. Vedeli smo, da bomo imeli krizo tako na reprezentančni ravni kot na klubski, nismo pa vedeli, da bo tako huda. Upam, da bo reprezentanca jeseni dobila vsaj vabilo za olimpijske kvalifikacije, sicer bo treba še precej lobirati," je o tej temi dejal Erjavec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.