Šport > Košarka
49 ogledov

Slovenca prva kandidata za klop evroligaša

Sašo Filipovski Profimedias
Pri turškem Galatasarayju, ki je v minuli sezoni nastopal tudi med evroligaško elito, si za trenerja želijo Slovenca.

Sašo Filipovski, ki je v pravkar končani sezoni blestel pri Banvitu, je glavna želja vodilnih mož Galatasarayja za prevzem trenerske funkcije, kot njegova alternativa pa se omenja še en nekdanji prvi mož na klopi Olimpije - Jure Zdovc.

Po pisanju košarkarskega portala eurohoops.net bi se Filipovski z veseljem pridružil evroligaški zasedbi iz Istanbula, a mora po pogodbi še oddelati eno sezono pri Banvitu, ki ga je v tej sezoni popeljal do zgodovinske prve lovorike v turškem pokalu, v prvenstvu pa je moštvo iz Bandırme po rednem delu osvojilo peto mesto. Zaigralo je tudi v finalu fibine lige prvakov. Ker v dosedanji pogodbi Filipovski nima zapisane klavzule o odhodu, se s klubom zdaj pogaja o možnostih predčasne prekinitve sodelovanja.

Pri Galatasarayju so Slovencu sporočili, da si ga želijo na klopi, a da Banvitu vseeno ne nameravajo plačati za odkup njegove pogodbe. Zato se Carigrajčani že obračajo k morebitnim drugačnim rešitvam, med alternativami pa naj bi bil v ospredju Zdovc. Ta se je med sezono razšel z grškim klubom AEK, v Turčiji pa je že deloval med letoma 2013 in 2015, ko je vodil Gaziantep.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.