Šport > Košarka
766 ogledov

Slovenci v primeru zmage z eno nogo že na EP 2025

Slovenija Ukrajina Anže Petkovšek Kvalifikacijska tekma za EP 2025 med Slovenijo in Ukrajino v dvorani Bonifika v Kopru.
Slovenski košarkarji se lahko z današnjo zmago proti Izraelu pomaknejo na prag uvrstitve na evropsko prvenstvo 2025.

Košarkarji Slovenije bodo danes ob 18. uri v dvorani Bonifika v Kopru igrali drugo tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Po uvodnem uspehu proti Ukrajini bi bili ob zmagi proti Izraelu z eno nogo že med 24 udeleženci eurobasketa, ki bo znova potekal v štirih državah.

Slovenija Ukrajina Kvalifikacije za EP Šport Pomembna zmaga v boju za Eurobasket, Prepelič izenačil strelski rekord

Poleg Ukrajine in Izraela je v slovenski skupini še Portugalska, s katero se bo Slovenija srečala v letošnjem novembrskem ciklusu kvalifikacij, na evropsko prvenstvo na Cipru, Poljskem, Finskem in v Latviji pa se bodo uvrstile prve tri reprezentance.

Slovenski košarkarji se zavedajo, da jih danes čaka težje delo kot proti Ukrajini v četrtek. Poudarjajo, da bodo lahko po uvodni zmagi zaigrali bolj sproščeno in si skušali že po prvih dveh tekmah več ali manj zagotoviti pot na evropsko prvenstvo.

Slovenija Ukrajina Izenačil rekord Šport Še Dončić bi bil ponosen na tako predstavo: "Dobro smo se pripravili!"

Slovenija Ukrajina | Avtor: Anže Petkovšek Kvalifikacijska tekma za EP 2025 med Slovenijo in Ukrajino v dvorani Bonifika v Kopru. Anže Petkovšek
"Izrael ima večjo individualno kakovost kot Ukrajina. Yam Madar je eden od najbolj nadarjenih mladih košarkarjev v Evropi, njegovi soigralci pa so izkušeni. Vseeno menim, da smo kot posamezniki vendarle boljši, imamo pa tudi najboljšo moštveno kemijo v skupini. Naš ustroj je enak že vrsto let. S pomočjo navijačev smo v vlogi favorita," pravi kapetan Klemen Prepelič.

Tako kot dvoboj z Ukrajino tudi tekma z Izraelom z varnostnega vidika velja za rizično. Prireditelji obiskovalce pozivajo, naj pravočasno pridejo v Bonifiko in upoštevajo navodila varnostnih organov in policije. V dvorano je zaradi varnostnih razlogov poleg nevarnih predmetov, tekočin in večjih torb prepovedan vnos določenih predmetov. Prav tako velja prepoved vnosa zastav tujih držav in transparentov z žaljivo vsebino.

Slovenija Ukrajina Debitant Šport Po prvem uradnem nastopu za Slovenijo: "Sodniki so bili kar prijazni"

"V nedeljo v okolici dvorane ni prijavljenega nobenega shoda, prav tako sprememba prometnega režima ni predvidena. Za varnost udeležencev bo skrbela varnostna služba, za varnost ljudi zunaj prireditvenega prostora, po potrebi, če bo organizator potreboval pomoč policije, pa tudi na prireditvenem prostoru, pa bo skrbela tudi policija. Koliko policistov bo na terenu, je odvisno od informacij, ki jih bomo zbrali do samega začetka tekme. Policija trenutno z informacijami o konkretnih grožnjah ne razpolaga," so za STA sporočili s policijske uprave Koper.

Slovenija Ukrajina | Avtor: Anže Petkovšek Kvalifikacijska tekma za EP 2025 med Slovenijo in Ukrajino v dvorani Bonifika v Kopru. Anže Petkovšek

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.