Šport > Košarka
230 ogledov

Slovenke proti ekipi z WNBA zvezdnico in orjakinjo

ženska košarka Slovenija - Slovaška Saša Despot
Slovenske košarkarice danes ob 16. uri čaka uvodna preizkušnja na 37. evropskem prvenstvu.

V Nišu se bodo pomerile z Madžarsko, ki ima v svojih vrstah igralko iz severnoameriške lige WNBA, Yvonno Turner, ter eno najvišjih igralk v Evropi, 208 centimetrov visoko Bernadett Hatar.

Čeprav je Madžarska edina reprezentanca v Evropi, ki je več kot 25-krat nastopila na evropskih prvenstvih, in ima odlično klubsko košarko - Sopron je letos igral v finalu evrolige - ter nekaj izjemnih posameznic, so Slovenke na stavnicah velike favoritinje.

Razmerje sloni predvsem na dejstvu, da so izbranke Damirja Grgića v pripravah na eurobasket zabeležile šest zmag, med njimi proti Latviji, Kitajski, Švedski in Češki, Madžarke pa so premagale zgolj reprezentanco BiH, ki je nastopila v rezervni postavi.

A kot opozarja selektor Grgić, so Madžarke vse prijateljske tekme odigrale brez svoje prve igralke, izkušene ameriške branilke Yvonne Turner, ki je zadnji dve sezoni članica ekipe Phoenix Mercury iz lige WNBA.

"Madžarska ima podobno ekipo kot mi, se pravi z nekaj mladimi igralkami in izkušenim jedrom. Hkrati je njen trener prekaljen košarkarski maček, ki se dobro zaveda, da so prijateljske tekme povsem druga zgoda kot prvenstvene. Ključ do uspeha bo pametna igra in skok, v katerem so Madžarke v precejšnji prednosti," pravi Grgić.

Podobno razmišlja tudi kapetanka Nika Barič, ki ob tem poudarja pomen navijačev. "Lepo je videti, da nas ljudje v Sloveniji spremljajo in podpirajo. Verjamem, da jih bo precej prišlo tudi v Niš in da bodo zelo glasni. Njihova podpora na izenačenih tekmah, kakršno pričakujem proti Madžarkam, je lahko odločilni jeziček na tehtnici," je povedala Baričeva.

Slovenija bo nato v petek prav tako ob 16. uri igrala s Turčijo, v nedeljo pa jo čaka še Italija. V četrtfinale se bo neposredno uvrstila le najboljša reprezentanca, drugo in tretjeuvrščeno pa čaka repesaž v Beogradu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice