Šport > Košarka
32 ogledov

Slovenska trojka brez lovorike

Edo Murič Profimedias
Španska ekipa Iberostar Tenerife je v finalu zaključnega turnirja košarkarske lige prvakov pod okriljem Fiba Europe na domačih Tenerifih premagala turški Banvit slovenskega trenerja Saše Filipovskega s 63:59.

V turški zasedbi sta v finalu lige prvakov zaigrala tudi dva slovenska igralca; Gašper Vidmar je v 21 minutah dosegel dve točki in pet skokov, Edo Murić pa je v 13 minutah ob enem skoku ostal brez točke.

V ekipi Banvita je bil prvi strelec Američan Jordan Theodore, ki je ob 17 točkah ujel še devet žog in imel štiri podaje, Litovec Gediminas Orelikas in Poljak Damian Kulig sta dodala po 13 točk. Na drugi strani sta dvomestno število točk zmogla le Litovec Marius Grigonis (18) in Američan Davin White (14).

Srečanje je bilo zelo izenačeno in vsaka ekipa je dobila po dve četrtini. Prva je s štirimi koši razlike pripadla domačim (16:12), gostje pa so do polčasa znižali zaostanek za eno točko (34:31). Prednost domačih je iz treh točk na pet narasla po naslednjih desetih minutah, zadnja četrtina pa je znova pripadla gostom (13:12), vendar je bilo to premalo za preobrat. Zasedbi Filipovskega se je uspelo približati na točko razlike dve minuti pred koncem (57:58), vendar so v zaključku dosegli le še točko, Orelikas pa je že 44 sekund pred koncem postavil končni izid srečanja.

Košarkarji Monaca so v tekmi za tretje mesto premagali Umano Reyer iz Benetk z 91:77. Najboljši strelec je bil Američan Brandon Davies s 17 točkami, v vrstah zmagovalcev je 13 točk dodal Francoz ganskih korenin Yakuba Ouattara, pri poraženi ekipi sta po 13 točk dosegla še Američana Keith Hayne in Jamelle Hagins.

Banvit je na polfinalni tekmi s 83:74 premagal francoski Monaco, gostitelji zaključnega turnirja pa so bili s 67:58 boljši od Umane Reyerja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.