Šport > Košarka
153 ogledov

Slovenski reprezentant okrepil Krko

Robert Jurković fiba.com
Robert Jurković je novi član novomeške Krke.

Robert Jurković, sin nekdanjega slovenskega reprezentanta Ivice Jurkovića, je v mlajših selekcijah nosil dres ljubljanske Cedevite Olimpije, v zadnji sezoni je kot posojen igralec nastopal za Nutrispoint Ilirijo, za katero je v domači ligi NKBM dosegal v povprečju 10,4 točke in 3,7 skoka na tekmo.

Jurković je bil tudi član mladinske reprezentance Slovenije in reprezentance do 20 let, s katero je letos nastopil na evropskem prvenstvu v Črni gori. Pred začetkom nove sezone pa je debitiral tudi v članski ekipi Slovenije, ki je začela priprave na EP, ter zaigral na tekmah proti Črni gori in Nizozemski.

"Selitev v Košarkarski klub Krka mi prinaša predvsem možnost napredka in možnost igranja na visoki ravni. Veselim se tekem v regionalni ligi Aba2, kjer lahko sežemo po najvišjih mestih, ter domači ligi, kjer imamo v vsako leto močnejšem državnem prvenstvu visoke ambicije," je ob podpisu pogodb dejal 207 cm viski 20-letnik.

"Kar nekaj mladih košarkarjev je v minuli sezoni in tem poletju opozorilo nase. Eden teh je zagotovo tudi Robert Jurković. V veliko zadovoljstvo nam je, ker je izbral ravno naš klub, kjer želi narediti korak naprej in opozoriti nase v članski konkurenci," pa je prihod novinca pozdravil direktor Krke Jure Balažić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.