Šport > Košarka
24 ogledov

Slovenski selektor bo treniral hrvaške evroligaše

grčija slovenija reprezentanca maljković Reuters
Selektor slovenske košarkarske reprezentance Božidar Maljković je podpisal večletno pogodbo z zagrebško Cedevito. Klub, ki bo v prihodnji sezoni prvič v svoji zgodovini igral v Evroligi, ima smele načrte.

KK Cedevita je danes zaključila pogovore z Božidarjem Maljkovićem, aktualnim selektorjem slovenske košarkarske reprezentance. 'Šjor Boža', kot ga poznajo na Hrvaškem, bo zagrebški klub vodil v njegovi premierni evroligaški sezoni. Maljković je bil sicer kot klubski trener že štirikrat na vrhu Evrope. Dvakrat zapored s splitsko Jugoplastiko v letih 1989 in 1990, tri leta kasneje je presenetljivo slavil s francoskim Limogesom, leta 1996 pa še z atenskim Panathinaikosom.

Predsednik Cedevite Mladen Veber je z dogovorom zelo zadovoljen. "Že v preteklosti smo najavili, da želimo v novi sezoni napraviti korak naprej tako v igralskem, kot v strokovnem smislu. Dobili smo uglednega, strokovnega in izkušenega trenerja, ki je že vodil velike ekipe, ustvarjal je odlična moštva in igralce, osvojil je ogromno trofej. Sedaj naš čaka sestavljanje ekipe in čakanje na žreb za Evroligo, za katerega upamo, da bo potekal po naših željah."

Tudi 60-letni trener se že veseli novih izzivov. "Malce smo koketirali že prej, tako da je bil podpis le še pika na i. V pogovorih z vodstvom Cedevite sem zaznal veliko resnost in ambicioznost s strani klubskih funkcionarjev, ki me je prepričala. Sem trener, ki ljubi izzive, s katerimi sem se spopadal že v Splitu, Limogesu, pri Unicaji in Panathinaikosu. Cedevita je novinec v Evroligi in kot takšni se bomo morali, glede na to, da smo v najnižji kakovostni skupini, pomeriti z največjimi klubi evropske scene. Pred nami je torej veliko dela in izzivov, ki se jih že veselim."

Maljkovića pa je v Zagreb pripeljala tudi vez s hrvaško košarko. "Vzgojil sem že veliko dobrih hrvaških košarkarjev in košarkarskih delavcev. Hrvaška košarka mi je dala veliko, prav tako tudi jaz njej in sedaj smo se zopet našli. Moramo biti konkurenčni v Evroligi, to pa bomo najlažje storili tako, da pripeljemo preverjene hrvaške igralce, ki bodo tvorili jedro moštva," je bil optimističen Božidar Maljković, ki ga uradna predstavitev čaka 15. julija.

 

 

Komentarjev 1
  • MK 08:14 02.julij 2012.

    zarad mene če prevzame čumbobumzije samo Slovenijo naj pusti na miru!