Šport > Košarka
45 ogledov

Slovo velikana od reprezentance

eurobasket 2015 Saša Despot
Po tekmi z Latvijo in zmagi je slovo od reprezentančnega dresa napovedal Vassilis Spanoulis.

Grčija si je z zmago proti Latviji (97:90) že priigrala preboj v kvalifikacije za olimpijske igre v Riu, a po tekmi je za pravo vest poskrbel veliki Vassilis Spanoulis, ki je napovedal slovo od izbrane vrste.

"Čas je za slovo. Del reprezentance sem bil od svojega 17. leta, tu se zame končuje neko obdobje. To je bila kariera z veselimi trenutki, žalostnimi, polnimi uspehov. Domov smo prinesli tri medalje, ponosen sem na to, kar smo dosegli. Čas je, da nekateri mladeniči prevzamejo svojo vlogo in dobijo večjo minutažo. Imamo nekaj zelo nadarjenih košarkarjev, v prihodnje bom navijal za njih," je po 16-letni reprezentančni karieri dejal dolgoletni član Olympiacosa. Reprezentančno kariero je sklenil s 16 točkami.

Poleg triintridesetletnika sta reprezentančno pot sklenila tudi leto dni mlajša Yannis Bourousis in Nikos Zisis.

Dodatne kvalifikacije za Rio so si priigrali tudi Italijani. Ti so bili boljši od Češke s 85:70. Tekma za peto mesto ne bo odigrana, za sedmo mesto in za zadnje mesto, ki pelje v olimpijske kvalifikacije pa se bosta pomerili Češka in Latvija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.