Šport > Košarka
57 ogledov

Soigralci o krizi Gorana Dragića

goran dragić Youtube
Kriza slovenskega reprezentanta Goran Dragića je trenutno najbolj pereča tema v košarkarski ekipi Miami Heat.

Vročica iz Miamija je prekinila niz treh zaporednih porazov in si v izdihljajih tekme priigrala zmago nad Memphis Grizzlies.

Slovenski košarkar ni bil pretirano razpoložen, saj je v 35 minutah dosegel osem točk, njegov met iz igre pa je znašal skromnih 3-14. Za nameček je zgrešil vseh pet poskusov za tri točke.

V prvem polčasu je zadel le enega od osmih metov iz igre in zgrešil štiri poskuse izza črte, v drugem delu pa je prispeval nekaj pomembnih podaj h končnemu uspehu Miamija.

Dragić ima po 22 odigranih tekmah za seboj najslabšo sezono, odkar je postal redni član začetne peterke. Nekdanji košarkar Olimpije, ki je z Miamijem podpisal petletno pogodbo v vrednosti 90 milijonov dolarjev, v povprečju dosega 10.9 točke, 3.3 skoka in 5 podaj na tekmo.

''Vrzi prekleto žogo, to sem mu rekel,'' je po zmagi povedal junak tekme Dwayne Wade. ''Tako preprosto je. Zelo dobro se razumeva, zato lahko tako govorim z njim,'' je dodal zvezdnik.

''Še vedno hočem, da razmišlja  agresivno. Ko prodiram in mu podam žogo, mora biti pripravljen na met. Upoštevati mora našo željo, da naj bo agresiven. Želimo, da meče na koš v pravem trenutku. On je organizatior igre in mora organizirati naš napad, ko pa žoga ni v njegovi posesti, se mora preleviti v strelca,'' je prepričan Wade.

Dragića pesti pomanjkanje samozavesti, kar se odraža v pasivni igri, ki ni pogodu trenerju in njegovim soigralcem. Bolj razumevajoč je bil Chris Bosh. ''Včasih nastopijo težave. Lahko se boriš naprej ali pa dopustiš, da ti pride do živega. Če vidiš, da vpliva na soigralca, moraš spregovoriti. Fantje morajo vedeti, da zaupamo v njih, kadarkoli stopijo na igrišče. On je naš organizator igre in mora igrati dobro. Spodbujali ga bomo, da mu bo uspelo. Ni lahko. To je najmočnejša liga na svetu in težko je biti uspešen,'' je menil Bosh.

Dragić je najboljšo igro na tekmi z Memphisom prikazal v zadnjih minutah, ko je prispeval tri zaporedne podaje za znižanje zaostanka na pet, njegovi soigralci pa so v zaključku poskrbeli za popoln preobrat in 13. zmago v  sezoni.

Komentarjev 6
  • Jure Trstenjak 23:50 14.december 2015.

    Ce je kdo spremljall tekmo je lahko videl tudi da je ravno dragic potegnil ekipo na -9 ko jim je slo najslabse, tako da mislim da je biu eden najzasluznejsih za preobrat miamija. Se pa strinjam da zaenkrat se prevec ...prikaži več niha pri zadevanju kosev, vemdar to bo vse se steklo...pomoje se mu malo pozna da je imel daljsi pocitek( kar je pravilno), vendar pa mislim da je on tipicen igralec ki mora biti vedno v pogonu, kar se vidi tudi na igriscu. Miami mora igrati agresivno in hitro kosarko, kar goranu zelo ustraza. Ko pa wade zacne jemati zogo in upocasnjevati napade s svojimi igrami ena na ena(kar ni tako slabo ko mu gre vse od rok), pa ga to popolnoma nevtralizira, zato igra ponavadi veliko bolje ko wade-a ni na igriscu. LP

  • antitrust 18:08 14.december 2015.

    ma, ne da se mi brat !

  • Jamac 16:59 14.december 2015.

    pa kaj bluziš neki brezveze na pamet čefur...Goran ni SMEL igrat za reprezentanco, ne da ni HOTEL, debil polpismeni...