Šport > Košarka
33 ogledov

Šok v LA: Kobe obležal, verjetno konec sezone

Bryant Blake Gasol Meeks Los Angeles Lakers Golden State Warriors NBA košarka po EPA
Los Angeles Lakers so v petek proti Golden State Warriors dobili izjemno pomembno tekmo v boju za končnico, toda za to plačali ogromno ceno. V zadnji četrtini je namreč obležal prvi zvezdnik Kobe Bryant, ki je nato odšepal z igrišča. Najverjetneje gre za strgano Ahilovo tetivo, kar bi pomenilo konec sezone za "Mambo".

"Storil sem potezo, ki sem jo že milijonkrat, nato pa je počilo," je občutek, ki je vse preveč poznan športnikom celotnega sveta, po tekmi opisal skrušeni Kobe Bryant. Tudi tokrat je Bryant nosil svoje Los Angeles Lakers do izjemno pomembne zmage proti Golden State Warriors, s katero so Lakers dve tekmi pred koncem rednega dela ohranili prednost pred Utah Jazz.

Brez Bryanta v končnici jim seveda trda prede. "Mamba" je tri minute pred koncem tekme obležal po obratu na vrhu rakete in se prijel za bolečo levo tetivo. Ob pomoči soigralcev je prišepal do klopi, nato na eni nogi izvedel še par prostih metov, a to je bil konec njegovega večera.

Po vsej verjetnosti gre za strgano Ahilovo tetivo, kar bi bila daleč najhujša poškodba v 17-letni karieri enega najboljših strelcev v zgodovini NBA. Slikanje bo v soboto. Lakers so sedem minut pred koncem sicer zaostajali za devet točk, potem pa je Bryant z dvema zaporednima trojkama izenačil na 107:107. Po njegovem odhodu z igrišča sta med drugimi za ključno zmago zadela tudi druga zvezdnika moštva, Pau Gasol in Dwight Howard.

Zdaj bo gledal posnetke in sodeloval pri pripravi

"Kdo ve, če se je to zgodilo zaradi tega, ker igram toliko minut. Verjetno je le slučajno. To je daleč največje razočaranje v moji karieri. Tako trdo smo delali, da bi prišli v položaj, kjer bi nadzirali svojo usodo. Tudi jaz sem opravil veliko dela, zdaj pa ..." je po tekmi praktično na robu solz pred novinarji še dodal Bryant.

"Soigralci morajo brez mene še naprej igrati. Poškodbe so nas pestile že skozi celo leto. Jaz bom storil, kar bom lahko, gledal posnetke, pripravljal in sporočal soigralcem načine, na katere bo najbolje napasti nekatera moštva. Ne morem hoditi, skušal sem pritisniti na peto, če bi šlo na ta način, a kar ničesar ni bilo tam. Kaj takega se mi še ni zgodilo, to je zame nova izkušnja."

Bryant Gasol Los Angeles Lakers Golden State Warriors NBA košarka poškodba | Avtor: EPA EPA
Poškodba prve zvezde večera je sicer zasenčila izvrstna dosežka Stephena Curryja in Gasola. Prvi je tekmo zaključil s 47 točkami (met za tri 9/15), zbral pa je še devet podaj in tri ukradene žoge. Katalonec Gasol je s 26 točkami, enajstimi skoki in desetimi podajami četrtič v karieri dosegel trojnega dvojčka.

Igral skoraj 46 minut na tekmo

"Sovražim to za Kobeja, sovražim to za nas, sovražim to za L. A., ampak imamo tri fante, ki so precej dobri," je bil po tekmi čustven trener Lakers Mike D'Antoni. "Če bi moral vse storiti še enkrat, bi verjetno še enkrat razmislil, ampak on je neverjeten tekmovalec in zdaj se je zgodilo to. Gremo naprej."

Ob izjemnih predstavah njegovega najboljšega posameznika ga je na parketu v zadnjih šestih tekmah v povprečju držal kar 45,7 minute, tokrat pa je obležal ravno na prelomu 45. Že se pojavljajo namigovanja, da je Bryant preprosto igral preveč, ker je moral zaradi katastrofalnega začetka sezone reševati boj za končnico. LAL za zaključek rednega dela igrajo še s San Antonio Spurs in Houston Rockets.

Klubski rekord Miamija

Utah je možnosti v boju z Lakers obdržal z zmago proti Minnesoti (107:100). Al Jefferson je bil junak večera s 40 točkami, kar je izenačenje rekorda kariere, ter še 13 skoki. Vodilna ekipa vzhodne konference Miami Heat je dosegla 63. zmago v rednem delu, kar je nov klubski rekord.

Za 109:101 proti Boston Celtics je LeBron James prispeval 20 točk, Rashard Lewis pa 19. Strelsko sta bila razpoložena tudi Carmelo Anthony (31 točk, 14 skokov) ter J.R. Smith (31 točk), kar je bilo dovolj za zmago New Yorka proti Clevelandu.

San Antonio ostaja v igri za prvo mesto na zahodu, tokrat je premagal Sacramento s 108:101. Po dveh tekmah premora zaradi poškodbe se je uspešno vrnil Tony Parker z 22 točkami in desetimi podajami.

Liga NBA, rezultati:

Los Angeles Lakers : Golden State Warriors 118:116
Dallas Mavericks : Denver Nuggets 108:105*
San Antonio Spurs : Sacramento Kings 108:101
Miami Heat : Boston Celtics 109:101
Detroit Pistons : Charlotte Bobcats 113:93
Cleveland Cavaliers : New York Knicks 91:101
Atlanta Hawks : Milwaukee Bucks 109:104
Portland TrailBlazers : Oklahoma Thunder 90:106
Utah Jazz : Minnesota Timberwolves 107:100
Houston Rockets : Memphis Grizzlies 78:82
New Orleans Hornets : Los Angeles Clippers 93:96
Washington Wizards : Philadelphia 76ers 86:97
Indiana Pacers : Brooklyn Nets 109:117
Toronto Raptors : Chicago Bulls 97:88
* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.