Šport > Košarka
13 ogledov

Sonca pregnala oblake

goran dragić phoenix suns nba Reuters
Sonca iz Phoenixa so s prvim organizatorjem igre na čelu Goranom Dragićem prvič v sezoni prišla do tretje zaporedne zmage. Sunsi so pred domačimi navijači premagali Sacramento s 101:90.

Phoenix Suns so v domači dvorani US Airways Center gostili Sacramento Kings in kljub zaostanku za 19 točk v prvem polčasu na koncu slavil zmago s 101:90. To je za sonca deseta zmaga v sezoni, h kateri je Goran Dragić v 33 minutah prispeval osem točk, dva skoka in sedem podaj.

V Arizoni sta se tokrat v vrstah sonc najbolj izkazala Shannon Brown, ki je 14 od svojih skupno 22 točk dosegel v tretji četrtini, in Jared Dudley, ki je zbral 20 točk. "No, to je bilo zelo zanimivo. Morali bi trdo igrati vseh 48 minut, a nam danes te naloge ni uspelo uspešno opraviti. Dobro smo odigrali drugi polčas, a takšnega slabega začetka v tekmo si ne bi smeli privoščiti," je po zmagi dejal domači strateg Alvin Gentry.

Košarkarji Phoenixa so v prvem polčasu igrali tako slabo, da so si z domačih tribun prislužili tudi številne žvižge. V drugem polčasu je na parket stopila povsem druga ekipa, ki je zaigrala odločneje tudi v obrambi in počasi "splezala" iz brezna ter visok zaostanek preobrnila v zmago. Na krilih Browna so Sonca tretjo četrtino dobila z 31:14, skupno pa prišla do 58 točk v drugem polčasu in s tem prvič v sezoni do trete zaporedne zmage.

Marcin Gortat je k zmagi dodal 14 točk, 13 skokov in šest blokad, Luis Scola pa 14 točk in deset podaj. Dudley je zadel še nekaj pomembnih trojk, ko je Phoenix v zadnji četrtini še lovil priključek. "Če slabo odpremo tekmo, se še da rešiti. Vidimo, da v ligi NBA deset ali 15 točk zaostanka ni veliko. A druga psem bi bila, če bi toliko zaostajali v zadnjem delu igre. K sreči nam je danes uspelo pripraviti preobrat," je po tekmi dejal Dudley.

Pri Kraljih je Jimmer Fredette zbral 22 točk, Aaron Brooks pa 12. "Bil sem prepričan, da je današnji večer pravi, da 'ukrademo' zmago v gosteh. Dobro nam je kazalo vse do drugega polčasa, ko so nam stvari povsem ušle iz rok," je dejal trener gostov Keith Smart.

Sacramento in Phoenix sta najslabši ekipi pacifiške konference, a medtem ko se sonca pobirajo, gre pri Kraljih, ki so tokrat igrali brez poškodovanega Tyreka Evansa, ki ima boleče levo koleno, vse navzdol.

Liga NBA, izidi:
Phoenix Suns : Sacramento Kings 101:90
(Goran Dragić: 33 minut, 8 točk, 2 skoka, 7 podaj za Phoenix)

Oklahoma City Thunder : San Antonio Spurs 107:93

Orlando Magic : Minnesota Timberwolves 102:93

New York Knicks : Houston Rockets 96:109

Detroit Pistons : Los Angeles Clippers 76:88

Memphis Grizzlies : Chicago Bulls 80:71

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.