Šport > Košarka
6 ogledov

Srbi želijo med šest najboljših

Milenko Tepić bo na EP močan adut "plavih". Žurnal24 main
Slovenski košarkarji se bodo na EP na Poljskem v svoji skupini pomerili tudi s Srbijo. Naši branilci bodo med drugim imeli veliko dela imeli tudi z Milenkom Tepićem.

Selektor srbske reprezentance Dušan Ivković je v zadnjem času zelo pomladil reprezentanco. Kljub temu v Srbiji veliko pričakujejo od tokratnega prvenstva, eden izmed največjih adutov "plavih" pa bo zagotovo novopečeni član Panathinaikosa Milenko Tepić. Ta si je v avli varšavskega hotela Novotel vzel čas tudi za pogovor s slovenskimi mediji.

Katere reprezentance bodo na tem prvenstvu osvojile kolajne?
To je resnično težko vprašanje. Menim, da so Španci za odtenek večji favorit od drugih izbranih vrst. Tu je še kakšnih šest ali sedem ekip, ki se lahko vmešajo v boj za kolajne. Resnično je zdaj o tem težko povedati kaj pametnega.

Tepiću je v veliko čast, da igra pod vodstvom Ivkovića. © Reuters

 
Kaj menite o Slovencih?
Menim, da imajo odlično ekipo. Kolikor sem uspel spremljati položaj, sta pred evropskim prvenstvom igranje zavrnila le Sani Bečirovič in Radoslav Nesterovič. Ostali zvezdniki so se odzvali klicu vašega selektorja. Vem, da je Slovenija dobro sestavljeno moštvo, in vsekakor ne bo lahko igrati proti njej. Tudi ona spada med reprezentance, ki lahko na Poljskem osvojijo eno izmed kolajn.

Kakšne so vaše ambicije?

Naš prvi cilj je, da se uvrstimo na eno izmed prvih šest mest, ki peljejo na svetovno prvenstvo. Menim, da je to dosegljivo. Zaradi tega smo prišli na to prvenstvo, osebno pa menim, da lahko ob dobrih predstavah in z nekaj sreče posežemo še precej višje. Ampak na začetku je cilj uvrstitev v Turčijo.

Kako ste zadovoljni s svojim pripravljalnim obdobjem?
Odigrali smo nekaj dobrih, vendar tudi nekaj slabih tekem. V zadnjih desetih dneh nam je uspelo vzpostaviti določen sistem, ki ga bomo uporabljali tudi na tem evropskem prvenstvu. Upam, da bomo iz tekme v tekmo boljši.

 

Pošljite svoje fotografije!

Spoštovani bralci in obenem navijači naše reprezentance, ki ste na Poljskem! Zelo bomo veseli vaših zanimivih fotografij, ki jih lahko kot MMS pošljete na številko 4224 ali pa na elektronski naslov sport@zurnal24.si. Najboljše bodo objavljene.

Kakšno je vzdušje v vaši ekipi?
Odlično. Morda tudi zaradi tega, ker smo vsi približno enako stari. Verjamem, da bo prav ekipna igra najmočnejši adut naše reprezentance.

Prvo tekmo boste igrali proti Špancem ...
Vsaka tekma v skupini bo pomembna. Na tej bodo favoriti Španci, vendar se vnaprej ne mislimo predati. Naredili bomo vse, da pripravimo presenečenje, tudi morebitni poraz pa ne bo veliko spremenil. Že naslednji dan nas čaka Slovenija.

Odigrali boste tri tekme v prav toliko dneh ...
Na takšen način smo se tudi pripravljali. Je težko in naporno, vendar se s tem spopadajo tudi vsi drugi.

 
 

Vem, da je Slovenija dobro sestavljeno moštvo, in vsekakor ne bo lahko igrati proti njej. Tudi ona spada med reprezentance, ki lahko na Poljskem osvojijo eno izmed kolajn.

Milenko Tepić

 
Kako je trenirati pod taktirko Dušana Ivkovića?
To je velika čast. Zdaj nas vodi že drugo sezono, menim pa, da nam glede na prejšnja leta prinaša dodatno kakovost. Imamo izjemno izkušenega trenerja in prav to lahko tudi nagne tehtnico v našo korist. Tu imamo zagotovo prednost pred drugimi ekipami.

Omenili ste Špance in Slovence. Kaj pa Britanci?
Gre za izjemno neugodno reprezentanco. Res je, da nimajo veliko izkušenj s tako velikih tekmovanj, vendar so v njihovem kadru tudi zelo kakovostni igralci. Zagotovo ne bo lahko igrati proti njim. Menim, da so pravzaprav najbolj neugodna ekipa, ki smo jo lahko dobili iz četrtega bobna. Pravzaprav je naša skupina najtežja na celotnem prvenstvu. Vendar na tem tekmovanju tako ali tako ni lahkih tekmecev. Tudi Velika Britanija je odlična reprez1entanca.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.