Šport > Košarka
5 ogledov

Stivianova: Sterling ni rasist

Stiviano spremljevalka Donald Sterling Reuters
Vivian Stiviano, domnevna spremljevalka lastnika Los Angeles Clippers Donalda Sterlinga, je v eskluzivnem intervjuju za ABC News spregovorila o rasističnem škandalu, ki je pretresel ligo NBA.

Vivian Stiviano je v ekskluzivnem intervjuju za ABC News spregovoril o škandalu, ki je pretresel pretežno temnopolto košarkarsko ligo NBA. Mladenka, ki zavrača navedbe, da je dekle Donalda Sterlinga, je razkrila, da to še zdaleč ni bil osamljen primer pogovora z lastnikom ekipe Los Angeles Clippers. ''Z gospodom Sterlingom sva imela več takšnih pogovorov,'' je v intervjuju z Waltersovo priznala Stivianova in dodala: ''Svet je slišal le 15 minut pogovora, obstajajo ure, ki jih niste slišali.''

Stivianova vztraja, da imata s Sterlingom strogo profesionalen odnos, prav tako pa je prepričana, da 80-letni mogotec ni rasist. ''Gospod Sterling prihaja iz drugačne generacije kot jaz. Vzgojen je bil, da verjame segreaciji med belimi in črnimi. S svojimi dejanji je dokazal, da ni rasist. On je zelo velikodušen in prijazen človek,'' je povedala Stivianova in za konec spregovorila še o počutju osramočenega milijarderja. ''Z besedami, ki jih je izrekel, je prizadel samega sebe. Mislim, da včasih ne razume stvari, ki jih govori. Trpi,'' je zaključila Stivianova, ki ostro zavrača očitke, da je posnetek pogovora s Sterlingom objavila sama.

Sterling: Moral bi jo izplačati

Donald Sterling, lastnik Los Angeles Clippers, je podal prvo izjavo od objave zvočnega posnetka z rasistično vsebino, zaradi katerega mu je komisar Adam Silver izrekel doživljenjsko prepoved udejstvovanja v ligi NBA.

''Želim si, da bi jo izplačal'' je za ameriško revijo DuJour povedal Donald Sterling, ki se je pred dnevi znašel v središču rasističnega škandala v ligi NBA. Izjava se nanaša na njegovo asistentko Vivian Stiviano, s katero se pogovarja na posnetku, ki ga je v javnost lansiral spletni portal TMZ.

DuJour obljublja, da bo objavil celotno vsebino ekskluzivnega pogovora z ameriškim podjetnežem, ki naj bi jim zatrdil, da bo v prihodnosti pristal samo še na intervju z Barbaro Walters, novinarko ABC News, in ligo NBA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.