Šport > Košarka
1416 ogledov

Svetovnega prvaka ujeli z marihuano

Faried, Curry EPA
Kriva je bila vožnja na zadnjem sedežu. "Močan vonj marihuane je prihajal iz vozila," pravi policija.

Vožnja na zadnjem sedežu prijateljevega vozila se je spremenil v veliko težavo za NBA košarkarja Kennetha Farieda, ki je z reprezentanco Združenih držav Amerike prepričljivo postal svetovni prvak leta 2014 na prvenstvu v Španiji. Na četrtfinalni tekmi proti Sloveniji je takrat kot član prve peterke na primer v svojo statistiko vpisal 14 točk in 10 skokov, kasneje pa je bil ob Kyrieju Irvingu, Milošu Teodosiću, Nicolasu Batumu in Pauju Gasolu izbran v idealno peterko svetovnega prvenstva. 

Tokrat je policija v New Yorku člana motva Brooklyn Nets ustavila med vožnjo s prijateljema in pri njemu našla 57 gramov marihuane. Odpeljan je bil na zaslišanje na policijsko postajo. Pri sebi je imel tudi večjo količino denarja, ki mu je bila po zastavljenih vprašanjih tudi vrnjena. Po zaslišanju in 500 evrih plačane varščine je lahko odšel domov.

"Faried je bil potnik na zadnjem sedežu vozila, ki ga je policija ustavila zaradi preverjanja treznosti. Pri sebi je imel dve unči marihuane. Policisti so dejali, da so zavohali močan vonj po marihuani, ki je prihajala iz vozila," je sporočila policija.

"Vemo, kaj se je zgodilo Fariedu. V tem trenutku še zbiramo informacije," so po dogodku medijem odgovorili s pisarne kluba Brooklyn Nets. Ti so šele julija v menjavi igralcev z Denverjem v newyorški klub pripeljali aktualnega svetovnega prvaka.

V ZDA je sicer javna skrivnost, da nekateri profesionalni športniki med tekmovanji konzumirajo marihuano. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.