Šport
34 ogledov

Faried: "Španci so bili arogantni, do nas nespoštljivi"

Donatas Motiejunas Kenneth Faried Litva ZDA Mundobasket EPA
Ameriški reprezentant je po zmagi v polfinalu dejal, da je bilo okrog španske reprezentance preveč pompa in da so bili gostitelji turnirja arogantni do ekipe ZDA.

Številni ameriški košarkarji so po polfinalni zmagi nad Litvo (96:68) poudarjali, da so v velikem finalu hoteli igrati proti Španiji. Kenneth Faried je razkril razloge za takšno željo Američanov, ob tem pa je dejal, da ob četrtfinalnem porazu Furie proti Franciji (52:65) sploh ni bil presenečen.

"Sploh me ni presenetil (poraz Špancev, op. a.). Okrog njih je bilo preveč pompa. Bili so arogantni, skoraj nespoštljivi do nas. Govorili so, da so boljši od nas, da se ne bomo mogli kosati z njihovimi visokimi igralci in še nekaj drugih arogantnih stvari," je po zmagi v polfinalu dejal krilni center aktualnih svetovnih prvakov. 

"Želel sem jih premagati na njihovem terenu"

"Njihove izjave sem sprejel mirno. Dejal sem si: 'OK, dobro. Se bomo srečali v finalu in bomo potem videli, kdo bo zmagal.' Sedaj niti tega ne bo. Sem razočaran. Želel sem jih premagati na njihovem terenu," je še dejal košarkar Denver Nuggetsov.

Faried na Mundobasketu sicer povprečno dosega po 12,5 točke na tekmo v slabih 22 minutah. Ob tem ima skoraj osem skokov na srečanje, od tega štiri v napadu. Njegov met iz igre je 67,6-odstoten, kar ne preseneča, saj številne akcije zaključuje z zabijanjem. 

V drugem polfinalu se bosta danes ob 22. uri pomerili reprezentanci Francije in Srbije. Ekipi sta se srečali že v predtekmovanju, ko so po bolje odigrani končnici minimalno slavili galski petelini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.