Šport > Košarka
2980 ogledov

Usodni trenutek z zelo hudimi posledicami za NBA zvezdnika

Kevin Durant Raptors Warriors Epa
Poškodba Ahilove tetive bi lahko močno zaznamovala prihodnost enega najboljših košarkarjev na svetu.

Kevin Durant se je oglasil z bolniške postelje, potem ko je v sredo uspešno prestal operacijo ahilove tetive.

Gre za eno najbolj strah vzbujajočih poškodb med profesionalnimi košarkarji, predviden čas okrevanja pa je približno leto dni. To pomeni, da bo prvi zvezdnik Golden State Warriors bržkone izpustil celotno sezono 2019/2020.

Poškodba dvakratnega MVP-ja finala ni samo ogrozila prizadevanja Golden Statea za tretji zaporedni naslov lige NBA ("three-peat"), temveč je močno premešala karte tudi na košarkarski tržnici.

Durant ima namreč z moštvom iz Oaklanda sklenjeno dvoletno pogodbo z možnostjo predčasnega odhoda ("t. i. opt out").

Dogovor v vrednosti 61,5 milijona dolarjev, ki ga je podpisal leta 2018, poteče po koncu sezone 2019/2020, vendar naj bi Durant nameraval izkoristiti opcijo "opt out" in že letos postati prost igralec. Zanj se je resno zanimalo moštvo New York Knicks, ki je bilo Durantu pripravljeno ponuditi ogromno denarja, zdaj pa so zaradi njegove poškodbe vsi načrti padli v vodo.

Kevin Durant poškodba Video Šport Poškodba, ki je zamajala načrte milijonarjev

Vprašanje je, katero moštvo bo pripravljeno kupiti igralca, na katerega nato celo sezono ne bo moglo računati. V luči nedavnega razpleta dogodkov je velika verjetnost, da bo Durant ostal član Golden State Warriors, možen pa je tudi podpis novega dogovora.

"Moja pot povratka se začne zdaj," je zaskrbljene oboževalce z bolniške postelje nagovoril Durant. "Družina in ljubljeni mi stojijo ob strani in hvaležni smo za vsa sporočila podpore. Kot sem dejal v ponedeljek, sem zelo prizadet, a z menoj bo vse v redu. Košarka je moja največja ljubezen. Želel sem si igrati, ker to rad počnem. Želel sem pomagati soigralcem v lovu na tretji zaporedni naslov. Ponosen sem, da sem dal vse od sebe. Ponosen sem na zmago mojih bratov. Čaka me potovanje, a jaz sem pravi človek za to. Verjamem, da fantje lahko dobijo tudi šesto tekmo," je sporočil Durant.

steve kerr | Avtor: Epa Epa

Tudi Golden State je v uradni izjavi potrdil uspešnost operativnega posega, ki ga je košarkar prestal na kliniki v New Yorku.

Durant se je poškodoval v drugi četrtini pete tekme finala, ki je pri poskusu preigravanja Sergeja Ibake strgal ahilovo tetivo. Počasni posnetki nazorno razkrivajo trenutek, ko je v njegovi nogi nekaj počilo.

Poškodbe ahilove tetive so zelo resna stvar, kar je na svoji koži občutil tudi Durantov soigralec DeMarcus Cousins. Ta je bil pred poškodbo na pragu večletnega dogovora v vrednosti 100 milijonov dolarjev, po poškodbi ahilove tetive, zaradi katere je bil odsoten skoraj eno leto, pa se je moral zadovoljiti z enoletno in le pet milijonov dolarjev vredno pogodbo z Golden State Warriors.

navijač durant Velika sramota Šport Opravičilo v imenu cele države: "KD, Kanadi je žal!"

Rudy Gay je po poškodbi ahilove tetive manjkal 273 dni, Wesley Matthews 237, Kobe Bryant pa denimo 240. Toliko časa naj bi približno trajalo tudi Durantovo okrevanje.

Če bo Durant ostal član Golden Statea, bo v naslednji sezoni zaslužil 31,5 milijona dolarjev, še vedno pa lahko poskusi srečo na trgu prostih igralcev.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

What’s good everybody I wanted to update you all: I did rupture my Achilles. Surgery was today and it was a success, EASY MONEY My road back starts now! I got my family and my loved ones by my side and we truly appreciate all the messages and support people have sent our way. Like I said Monday, I'm hurting deeply, but I'm OK. Basketball is my biggest love and I wanted to be out there that night because that’s what I do. I wanted to help my teammates on our quest for the three peat. Its just the way things go in this game and I'm proud that I gave it all I physically could, and I'm proud my brothers got the W. It's going to be a journey but I'm built for this. I’m a hooper I know my brothers can get this Game 6, and I will be cheering  with dub nation while they do it.

A post shared by 35 (@easymoneysniper) on

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.