Šport > Košarka
1837 ogledov

Tako zabija nova slovenska št. 7 pri Realu

Urban Klavžar youtube
Še en slovenski mladenič blesti v dresu španskega velikana.

Urban Klavžar se je pri 14-ih letih iz domžalskega Helios Suns preselil k madridskemu Realu, za španskega velikana pa zdaj natopa v mladinski Evroligi, trenutno Istanbul gosti drugi turnir tekmovanja Euroleague Next Generation. Še ne sedemnajstletni košarkar pri Realu nosi sedmico, ki jo je imel pred nekaj leti na svojem dresu tudi njegov rojak Luka Dončić. Za slednjim sta dres Reala nosila še Žiga Samar in Dan Duščak, trenutno pa je član kluba iz španske prestolnice tudi od Klavžarja leto mlajši Jan Vide.

Na svoji prvi tekmi v Istanbulu je Real z 89:60 premagal turški Tofas, Klavžar pa je bil s 14. točkami prvi strelec svoje ekipe. Odigral je nekaj več kot 18 minut, za dve točki metal 3/4, za tri 2/9, zadel je oba prosta meta, ki ju je imel na voljo. K zmagi je prispeval še en skok, tri asistence in ukradeno žogo. 

Košarkar, ki je visok 184 centimetrov, je navdušil še zlasti ob koncu druge četrtine, ko je po dobri obrambni akciji stekel v protinapd, sprejel podajo in zabil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.