Šport > Košarka
3174 ogledov

To bodo danes pred epsko bitko počeli Dragić in ekipa

Slovenija Španija košarka Eurobasket
1/7
Pred epsko bitko s Srbi.

Slovenske košarkarje bo budilka na dan zgodovinskega finala zbudila ob 9.50, seveda po turškem času, se pravi 8.50 v Sloveniji. V desetih minutah morajo biti na zajtrku, saj jih že ob 10.30 čaka odhod na trening. Predviden je krajši, ogrevalni, sprostitveni trening. Ob 14.00 sledi kosilo.

Nato se bodo slovenski košarkarji odpravili v svoje sobe v dvanajstem nadstropju hotela Renaissance Polat in si privoščili počitek. Bujenje sledi ob 17.30. Malica 17.45, ob 18.00 video sestanek in 19.30 odhod na tekmo. Po njej - začela se bo ob 21.30 po lokalnem času - je predvidena večerja v marini Atakoy in nato tam druženje s slovenskimi navijači dolgo v noč oz. jutro.

Po protokolu slovenski avtobus na poti do dvorane spremljata dve policijski vozili z utripajočimi lučmi. V dvorani Sinan Erdem bodo košarkarji v petnajstih minutah. Sledi povijanje sklepov, prvi prihod na igrišče in prosti trening v 'ogrevalkah'. Petinštirideset minut pred začetkom tekme se igralci vrnejo v slačilnico, preoblečejo v drese, selektor in strokovni štab jim dajo še zadnje napotke, kapetan ima motivacijski govor, in točno 30 minut pred tekmo igralci pritečejo na igrišče. Pozdravilo jih bo na tisoče Slovencev, po predvidevanjih okoli sedem tisoč.

Goran Dragić pravi, da je za igralce to povsem običajna rutina. "Večina si na avtobusu nadene slušalke in posluša glasbo. Okusi v naši reprezentanci so zelo različni; imamo ljubitelje narodne glasbe iz republik nekdanje skupne države, imamo Američana in tudi slovenska glasba se najde na repertoarju," pravi kapetan.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • jozicamurn 13:49 17.september 2017.

    Tisti, ki ga ne bi hotel, bi bil neumen :)